Tromsøbåten var utenfor Senjahopen da ulykken skjedde. Ifølge hovedredningssentralen ble helikopter fra UNN sendt for å bistå. Meldingen kom like etter klokken 09.00 onsdag.

Kutt i lysken

- Det er en fisker som har fått et kutt i lysken, og pådratt seg blødninger, kunne Frode Iversen ved hovedredningssentralen i Nord-Norge opplyse.

Han vet ikke mer om fiskerens tilstand, men kan fortelle at båten har fått bistand fra KV Barentshav.

- En lege er nå på vei til Husøya i ambulansehelikopter. Han har med seg blod dersom det skulle bli behov for det. Redningsskøyta tar imot legen og går i møte med båten, kunne Iversen opplyse onsdag formiddag.

På vei inn

Klokken 12.00 var redningsskøyta og fiskebåten på vei inn mot Husøya. Pasienten befant seg om bord i fiskebåten med lege og redningsmann.

- Nå vil ett av to skje. Hvis det er plass går fiskebåten selv til kai på Husøya. Blir der for vanskelig på grunn av størrelsen, må redningsskøyta ta legen og pasienten med inn det siste stykket, opplyste Iversen hos Hovedredningssentralen.

Har ankommet

Helikopteret ventet på land, for å ta pasienten med seg tilbake til UNN.

Kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, kunne klokken 13.30 bekrefte at den skadde fiskeren har ankommet UNN.

- Det dreier seg om en mann i 40-årene. Han er lagt inn for operasjon, mer vet vi foreløpig ikke, opplyser han

Klokken 23.16 onsdag kunne Frantzen imidlertid meddele at mannen var moderat skadet og stabil.

Foto: Folkebladet