Sjursnes Arbeiderlag reagerer på byrådets forslag til ny skolestruktur - der man blant annet vil overføre 5.–10. trinn fra Sjursnes skole til Ramfjord skole.

Arbeiderlaget, ved leder Jens Sørensen, har i en merknad til forslaget påpekt at omleggingen betyr en reisetid på opp mot to timer for noen av skoleungene i Ullsfjord-bygda. I tillegg må skolebussen ifølge A-laget passere flere rasfarlige områder på veien.

– Bygda har de senere årene hatt en positiv utvikling, med ny vei og barnefamilier som har valgt å bosette seg her. Det er da sterkt beklagelig at Tromsø kommune velger å flytte 5.–10. trinn til Ramfjord. I realiteten er dette en styrt nedleggelse av Sjursnes skole, sier Sørensen.

Opprettholde skolen

Strekningen Stordalsstrand - Skarmunken - Sjursnes - Breivikeidet - Ramfjord er beregnet til 80 kilometer én vei. Sjursnes Arbeiderlag ber derfor byrådet om å opprettholde dagens skole med elever fra 1. - 10. klasse.

Lærerne ved Sjursnes skole har også gått hardt ut mot forslaget og mener byrådet er en fare for Tromsøs omland.

- Ingenting bestemt

Anna Amdal Fyhn, byråd for utdanning i Tromsø, har sagt til iTromsø at hun forstår reaksjonene på kommunens kuttplaner.

– Ingenting er bestemt, da dette er et forslag. Jeg forutsetter at vi får gode tilbakemeldinger. Skolestruktur er krevende og viktig for mange mennesker. Jeg skjønner at slike saker skaper diskusjoner, sier Anna Amdal Fyhn.