Etter det iTromsø kjenner til, fikk et titalls medlemmer sine krav før jul. Nylig fikk enda flere beskjed fra futen at de må skatte av de inntektene de fikk etter å ha utført ulike former for oppdrag i idrettslagets regi.

Noen tusenlapper

Skattekravene varierer fra noen tusenlapper til ganske høye beløp.

Ifølge ansatte iTromsø har snakket med, gransker fortsatt skattemyndighetene de personene som har tjent mest i årenes løp. Dette arbeidet pågår fortsatt og vil ikke bli ferdigstilt på en stund.

I sum har medlemmene i bedriftsidrettslaget fått inn millionbeløp ved å ta oppdrag – både kommunale og private. Til tross for at det dreier seg om store summer, er det ikke betalt inn én krone i skatt.

Leide utstyr

Dette lot seg gjøre ved at medlemmene leide utstyr hos Brann og redning. Hver gang ble det sendt faktura fra den kommunale etaten til idrettslagets styre.

Brannsjef Kaj Christiansen bekrefter at deler av mannskapene har mottatt skattekrav fra myndighetene:

Jeg har forsøkt å få ut hvor mange personer som dette gjelder og hvilke summer det er snakk om. Men ingen har ønsket å opplyse saken med begrunnelse i at dette er en privat skattesak.

Få etterspill

På spørsmål om Christiansen frykter at saken får etterspill i forhold til utlån og fakturering fra brannvesenet, sier han:

– For mitt vedkommende fornyet jeg i sin tid avtalen idrettslaget hadde med daværende brannsjef. Da skattesaken kom for en dag, opphørte ordningen umiddelbart. Nå har bedriftsidrettslaget eget utstyr som benyttes. Dersom de skal leie hos oss, vil mannskap følge med på både tankbil og lift, sier Kaj Christiansen.

iTromsø har forsøkt å få tidligere leder i bedriftsidrettslaget, Inge Jakobsen, og kommunaldirektør Øystein Nermo i tale, men de har ikke vært tilgjengelige.