Ifølge Dagbladet var det mest sannsynlige at Michelin har besøkt restauranter som er med i "The White Guide", en nordisk miniversjon av Michelinguiden.

- Av 44 norske restauranter i "The White Guide" ligger 17 utenfor Oslo. Tre ligger i Nord-Norge. Restaurant "Smak" i Bodø og "De 4 Roser" som er etablert både i Harstad og Tromsø, skriver Dagbladet.

Tre nordnorske kandidater

Torsdag morgen kontaktet iTromsø én av driverne av De 4 Roser i Tromsø og Harstad, Grethe Byberg, og spurte om hva de tenkte om å være nevnt som en aktuell restaurant for Michelinguiden.

- Det er virkelig ingen som aner noe om hva utfallet blir i dag. Vi er derimot veldig tilbakelente og forventer ingenting, sier Byberg. Hun styrer skuta sammen med kompanjong Trond Dahle.

- Men skulle nå det skje at vi får en stjerne, er det kjempeartig og veldig hyggelig. Da sier vi ja takk, og kjører på videre med konseptet vårt, sier hun.

Fikk ikke stjerne

Ved nitiden annonserte VG at Maaemo, Ylajali, Fauna og Statholdergaarden fikk én stjerne hver. Med andre ord, ingen restauranter utenfor hovedstaden ble tildelt den prestisjefulle stjerna.

- Vi ble ikke skuffet, og det var forventet. Siden vi har vært i restaurantbransjen så mange år, så får man visse følelser på når man kan få en slik stjerne, sier Byberg.

- Det har heller aldri skjedd at Michelin-instruktørene har vært i Nord-Norge. Egentlig skal det være en restaurant-guide for storbyene, men så ønsker de å se utenfor disse etter hvert. Inntil da lever vi i håpet, legger hun til.

Grethe Byberg og Trond Dahle driver De 4 Roser sammen i Tromsø og Harstad. Foto: Ivar L. Paulsen/Harstad Tidende