For trebarnsmoren Tina Bogetvedt har elsykkelen blitt favorittfremkomstmiddelet, også på vinteren. Det til tross for at hun bor på Slettaelva, har tre barn som skal til og fra barnehage, og at hun jobber som sykepleier på Universitetssykehuset Nord-Norge.

Ivrige syklister

– For meg har elsykkelen blitt en transportrevolusjon i hverdagen, som trumfer både bilen og bussen. Jeg har fått helt dilla på elsykling og det har blitt min store aha-opplevelse, sier Tina Bogetvedt.

iTromsø møter den miljøbevisste syklisten på gang- og sykkelveien langs Tverrforbindelsen. Hun sykler åtte kilometer hver vei til og fra jobb, og sier hun kan telle på en hånd de gangene hun ikke har brukt sykkelen etter at hun kjøpte den i juni i fjor.

Nå er verken hun eller ektefellen ukjent med sykkel som fremkomstmiddel, ettersom begge er ivrige syklister på vanlige tohjulinger. Det var Tina Bogetvedt også, inntil hun ble med i elsykkeprosjektet til Fremtiden i våre hender. Siden da har det bare vært elsykkel som gjelder.

Roser UNN

– Jeg syklet et par ganger i uka før jeg fikk elsykkelen. Etter å ha brukt bil i lengre periode på grunn av barn i barnehagen, lurte jeg på om elsykkel kunne være et alternativ. Det er mye mindre styr med sykkelen enn med bilen. Jeg slipper å måke bilen fram, og jeg får mosjon og frisk luft med elsykkel. Det passer for alle

Bogetvedt roser arbeidsgiveren UNN for å legge til rette for sykling til jobb. Egne sykkelcontainere er satt opp flere plasser for parkering av sykkelen under tak. Også dem som brøyter gang- og sykkelveiene får ros.

– Brøyterne skal ha honnør for god brøyting og skraping, tidlig som sent. Det er helt optimalt for oss syklister.

God erfaring

Elsykkelprosjektet til Fremtiden i våre hender ble avsluttet i høst og elsykling om vinteren var ikke en del av prosjektet. Daglig leder Svein Gunnar Karlstrøm har både gjennom egen erfaring og fra prosjektdeltakere høstet god erfaring med elsykling om vinteren.

– Flere av de 14 som var med sykler også om vinteren. Dette er min første vinter som elsyklist. Jeg har opplevd det som veldig bra og har ikke opplevd problemer i vinter.

Av Kjetil Vik

Ronald Johansen (foto)