SENTRUM: Tirsdag morgen måtte Løvli – i all hast – levere oppsigelsen til Statens vegvesen hvor han er prosjektleder. Det ble gjort for å unngå å havne i en dobbeltrolle. Men etter det som har skjedd, er Løvli ikke sikker på om han blir med videre.

Dobbeltrolle

– Jeg har selvsagt vært med i prosessen rundt det nye selskapet. Men jeg har hele tiden – overfor Morten Willumsen og Tor Arne Antonsen som også skal inngå på eiersiden – sagt at jeg ikke kan havne i en skvis i forbindelse med etableringen. Derfor skulle mitt navn holdes utenfor inntil jeg hadde avklart ting med min nåværende arbeidsgiver.

Gikk for fort

Gudmund Løvli legger ikke skjul på at han føler seg bondefanget:

– Da mitt navn dukket opp i en søknad til kommunen, begynte snøballen i rulle. Det gjorde at jeg i all hast måtte levere en oppsigelse, sier Løvli.

Så sent som denne uken presiserte han overfor Willumsen og Antonsen at prosessen gikk for fort og at han ikke var komfortabel med den situasjonen som er oppstått.

Vurderer saken

– Det som nå har skjedd, gjør at jeg vurderer hele saken. Min oppsigelse i veivesenet er satt på vent og i verste fall blir den trukket. Skjer det, er jeg ute av Vei og Tunnel Service AS før det hele har begynt, understreker Gudmund Løvli.

Prosjektsjef i Statens vegvesen, Stein Johansen, bekrefter at Løvli ikke har sagt opp.

– Likevel er situasjonen noe uklar. Hva dette ender med, gjenstår å se.

Forlate øyeblikkelig

Regionveisjef Torbjørn Naimak gjør det klart at han ikke vil godta at Løvli havner i en dobbeltrolle:

– Dersom han bestemmer seg for å forlate etaten, må det skje umiddelbart. Om Løvli samtidig blir ilagt karantene, er noe som må vurderes.

Lang prosess

Tidligere KIME-sjef, Morten Willumsen, sier at Løvli er tiltenkt rollen som daglig leder samtidig som han vil være medeier.

Når det gjelder prosessen med kommunen om å fullføre arbeidet på Storgatbakken, bekrefter Willumsen dialogen som pågår.

– Dette er en lang prosess. Men går alt som forventet, er vi i gang i løpet av neste uke. Mannskaper og utstyr er klart. Alle er innstilte på å fullføre jobben som for oss vil bety inntekter på vel 30 millioner kroner, sier Morten Willumsen.

Slått konkurs

Det var det konkursrammede entreprenørselskapet KIME AS som fikk jobben med å legge nytt ledningsnett fra Hansjordnesbukta i nord til Bispegata i sør. Som følge av en entreprisetvist med Avinor som omhandlet et titall millioner kroner, førte ikke forhandlingene med bankforbindelsen fram. Dermed måtte Morten Willumsen gå til skifteretten og begjære oppbud.

John Strandmo

medeier: Morten Willumsen betegner Løvli som medeier og sier at det nye selskapet er i drift i neste uke. Foto: Marius Fiskum