Tromsø kommune holder på å bytte ut gamle vann- og avløpsanlegg langs Aldor Ingebrigtsens vei og i Gulengveien. Noe Frode Pedersen, prosjektleder for Vann og avløp i Tromsø kommune, mener vil bidra til et løft av området.

– Vi startet 1. desember 2014, noen uker på etterskudd. Etter den planen vi har nå, regner vi med å være ferdig i august. Det vi gjør er å skifte ut et gammelt vann- og avløpsanlegg fra 1955 som er av dårlig kvalitet. Renoveringen av vann- og avløpsledningene bidrar til et løft av området med mindre overvanns problemer, nye gatelys uten luftspenn og ny fin veioverflate, sier Pedersen.

– Ingen opplysning

Ågoth Helene Larsen, som bor i nærheten av anleggsområdet, mener imidlertid informasjonen rundt hva som skjer her har vært for dårlig.

– Jeg skjønner at arbeid må gjøres, men det er mye bråk og ingen opplysning om hva som skjer og hvor lenge det skal vare. Aldor Ingebrigtsens vei er helt blokkert og i Thyholdtvegen står det en dumper som spyr ut diesel, sier hun.

I tillegg mener Larsen at de tunge kjøretøyene som ferdes i området skaper risikable situasjoner i trafikken.

– Tunge kjøretøy kjører veldig fort langs Stakkevollveien og i området rundt Aldor Ingebrigtsens vei. Det tas ikke hensyn til de som bor i området og hverken skilt eller fotgjengere respekteres, hevder Larsen.

Representerer ikke avvik

Ifølge Pedersen er det sendt ut informasjonsskriv i forkant av arbeidet.

– Det er blitt gitt informasjon om prosjektet i form av skriv i postkassa. Dette ble sendt ut til 580 boliger i området, og ble sendt ut i september 2014. I tillegg har entreprenøren gått fra dør til dør og informert, sier han.

Pedersen påpeker også at anleggsdriften i Aldor Ingebrigtsens vei ikke representerer noen avvik i forhold til normal drift.

– Det er klart at arbeidet vi gjør vil berøre de som bor i området og jeg forstår at folk er frustrerte. Anlegget opptar hele gatas bredde, men dette er en naturlig del av å renovere offentlig infrastruktur. Dumperen i Thyholdtvegen er godkjent, og det er ingen avvik i forhold til den type anleggsdrift vi gjør i området, forteller han.