Christer Johnsgård, som er kjent fra blant annet Kråkeklubben og som fotballspiller på FK Senja, går i gang med sin tredje sesong som programleder for Påskemorgen på NRK1.

Tidligere har han jobbet sammen med tromsøværing Geir Ringvoll og burfjording Carina Olset i det som er Påskemorgens 15. sesong fra NRK Troms. Nå skal han derimot på skjermen med østlending Selda Ekiz, som de fleste vil kjenne fra programmene Anno og Newton.

Utfyllende kompetanse

Ekiz kan skilte med å ha vunnet Gullruten for beste kvinnelige programleder i 2013 og å ha blitt kåret til Norges nest mest sexy kvinne av herremagasinet «Mann».

– Hun har jo alt. Hun er jo den store stjernen i mine øyne. Jeg er veldig glad for å få henne opp hit, sier Johnsgård som ble overrasket over at Ekiz var så nede på jorden som hun er.

– Jeg visste ikke at hun var så artig og hyggelig. Vi har flirt så mye i løpet av disse dagene.

Senjaværingen har, i motsetning til Selda, god erfaring med live-sendinger på TV og gir gjerne tips til sin nye partner.

– Er du som du er til vanlig blir dette veldig bra. Du er jo veldig morsom og enkel å prate med.

– Hvordan opplever du Christer?

– Han sier mye han ikke burde, men Christer er kjempemorsom. Han har den samme flotte energien man ser på skjermen. Jeg har søkt opp en del klipp og sett han før på Kråkeklubben, sier Ekiz.

Kjemi og sport

I kjent stil baseres Påskemorgen på ulike stunts, gjester og reportasjer for barn, sammen med tegnefilmer og serier for barn. Med Johnsgårds fotball- og Seldas fysikk- og kjemi-bakgrunn, blir det nok mye av akkurat det i årets sesong.

– Hun skal ha egne eksperimenter og jeg skal inn som hjelper. Så skal jeg lære henne om sport, for det kan hun ikke så mye om, sier Johnsgård.

– Vi jobber med innholdet nå, men rammene er på plass. Så nå booker vi gjester, men det handler også om å bli kjent med hverandre, sier Ekiz.

Første episode sendes 28. mars klokken 07.00 og går hver morgen fram til 6. april.

– Er det så tidlig? Går det busser så tidlig? sier Ekiz.

– Jeg kan komme og hente deg om det blir nødvendig, sier Johnsgård.

HUMORPAR: Selda Ekiz og Christer Johnsgård er programlederparet som skal lede Påskemorgen fra NRK Troms i Krognessvegen.Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng