Med få grader i vannet og en by i midtvinterstadium dro Bukkespranget naturbarnehage ned til fjæra nord i Hamna på en litt uvanlig utflukt. I dag sto nemlig isbading på agendaen.

– Initiativtaker er vår nye pedagogiske leder, som har prøvd ut dette før og nå introduserer det til oss, forklarer daglig leder i barnehagen, Turid Boholm.

Hun forteller at barna er mye på tur i fjæra, og at det derfor er viktig at barna har erfaring med vannet, også på vinterstid.

– Det er greit å vite hvordan vanet kjennes på denne tiden av året også. Samtidig har vi fokus på at det skal være en god opplevelse og at ingen skal presses til noe, sier Boholm.

Blandet respons

Dagen gikk etter planen: Erik Rene Larssen Fagerheim, pedagogisk leder på avdelingen «Reinrosa», badet først for å demonstrere.

– Skulle noen havne i vannet med et uhell må jeg hoppe etter, og da er det veldig fint å vite hvordan kroppen reagerer. Jeg tror også at denne opplevelsen kan føre til at barna får mindre lyst til å prøve på egenhånd og passer bedre på seg selv i fjæra, sier Larssen Fagerheim.

Barnehagen informerte alle foreldre om utflukten, og responsen blant de foresatte skal ha vært blandet.

– Noen synes det er et flott tiltak, andre ikke. Vi har likevel meldt fra om at denne utflukten ikke er noen grunn til å holde barna hjemme - det er like greit å se på. Målet med dette er at man skal lære litt om livet og lære om seg selv, fortsetter han.

– Friskt i vannet

Aslat Ivar Baal-Bergheim (2) var en av dem som prøvde å dyppe seg litt i vannet, og for hans del ble det en i overkant kald opplevelse.

– Jeg synes det er et flott tiltak, det er viktig å bli trygg i vann fra tidlig alder av, sier mamma Anne Sire Baal-Bergheim, som tror sønnen vil være smilende så snart han gjenvinner varmen.

– Det var veldig friskt, melder Larssen Fagerheim etter å ha gjennomført demonstrasjonsbadet.

Fride Mari Johansen (5) og Lea Men-Ji Johannesen (5) var også fast bestemte på å isbade og var mer fornøyd da det var overstått.

– Det var iskaldt! Først var det litt skummelt, men det var veldig artig også, sier Fride etter badet.

– Det skal jeg aldri gjøre igjen, det var så kaldt, sier Lea og ler.

BESTEMTE JENTER: Lea Men-Ji Johannesen (5) og Fride Mari Johansen (5) var begge fast bestemte på at de skulle isbade under dagens utflukt. Foto: Trond Tomassen
TRYGT: Pedagogisk leder for avdeling Reinrosa, Erik Rene Larssen Fagerheim, synes det er viktig at barna får teste vanntemperaturen i trygt miljø og trygg atmosfære. Foto: Trond Tomassen.
SER PÅ: Matheo Wiesner (3) og Adrian Aiden (2) syntes begge det var artig med utflukt i fjæra, men foretrakk å se på isbadingen. Foto: Trond Tomassen