I den krevende oppoverbakken like før svingen inn til Alfheim stadion har de to jentene satt opp sin strategisk velplasserte salgsbod.

Dette er tredje dagen Maja Pregil og Celina Kulla Høgseth har pyntet et bord med duk og plakat, og tilbudt forbipasserende en pust i bakken og et kjøp av søte bakverk til inntekt for Redd Barna.

– De første dagene fikk vi inn 1140 kroner. Så langt i dag har vi ikke fått telt hvor mye vi har tjent, men det er i hvert fall mer enn 500 kroner, og vi har fortsatt to timer igjen før vi er ferdige, sier Celina.

– Godt formål

Harald Ag er på vei hjem med sykkel. Han syklet forbi de to jentene en annen dag han ikke hadde kontanter, men i dag stoppet han opp på det glatte føret for å kjøpe muffins med seg hjem.

– Og det er jo ekstra fint når det går til inntekt for Redd Barna, sier Ag.

Det er vinterferie, og det er i regi av Gyllenborg skole at elevene på ulike vis kan gjøre små arbeidsoppgaver til inntjening for organisasjonen Redd Barna.

– Elevene i 1.-4.-klasse hadde fokus på Redd Barna også i uken før ferien, og elevene fra 5.-7.-klasse skal ha det samme i uken etter, sier lærer Guro Guttormsen.

Internt på skolen er det konkurranse mellom klassene om hvem som klarer å samle inn mest penger. Den totale summen vil i år bli gitt til Redd Barnas katastrofefond.

Skal selge mer

Varene har jentene laget hjemme sammen med pappaen til Celina, Spiro Kulla, som er veldig fornøyd med innsatsen til de to jentene.

Mange timer på fortauet blir for litt kaldt, men jentene vet råd for å holde hendene varme.

– Vi blåser bare ned i vottene, så hjelper det litt, sier Maja, og smiler bredt.

Hvis det blir rester fra dagens salg, skal de ut på fortauet også i morgen.

Og dersom de rekker å bake nytt til lørdag, vil de to selgerne være å finne også til helgen.

– Vi er ikke ferdig før mandag 2. mars, så dette er ikke siste gang vi står her.