KIRKEGATA: Den ærverdige restauranten til Anne Brit Andreassen tar nemlig med seg kjøkkensjefen, en kokk, et par lærlinger, den daglige lederen – og eieren selv og drar med pikk og pakk til Finnsnes i begynnelsen av april.

Det er i forbindelse med VM i sjømat som Emmas Drømmekjøkken skal til Midt-Tromsbyen.

– Vi ønsker å vise hva man kan gjøre med tradisjonsmat. Hvordan man gjøre nordnorsk hverdagskost til fin restaurantmat, sier Andreassen.

Pop-up

Det midlertidige drømmekjøkkenet vil bli lokalisert i FIL-hallen på Finnsnes der VM i sjømat vil gå av stabelen, forteller Jon Eirik Jakobsen i arrangørstaben.

– Vi kommer til å rigge hele hallen med kjøkken, spisebord og utstillinger. Emmas kommer til å bli en del av dette – og det vil også komme andre pop-up-restauranter senere, sier han.

Hvilke restauranter som skal være del i VM-arrangementet ønsker han ennå ikke å avsløre, men sier at det kommer til å være restauranter av høy kvalitet.

Sjømatsymfoni

– En av målsettingene er å vise at nordnorske restauranter ikke bare serverer biff, men at man kan servere sjømat av høy klasse, sier Jakobsen.

Emmas Drømmekjøkken har ikke hele menyen ferdig ennå, men vil – naturligvis – være basert på sjømat.

– Vi kommer til å servere en rekke forskjellige retter fra havet, blant annet skal vi servere boknafisken vår som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på fra våre gjester, sier Andreassen.

Hun synes det er morsomt å få være med som «ambassadør» for sjømat fra nord.

Tradisjonsmat

– Jeg har bestandig vanskelig for å si nei, og denne gangen var det ekstra vanskelig. Det er en veldig god tanke bak, sier hun.

Å vise hvordan man kan drive med fornying av tradisjonsmat er en ting hun gjerne er med på – og som hun har erfaring med fra restauranten i Kirkegata i Tromsø.

– Se bare på fiskegratengen min, det er en oppskrift som er basert på bestemor sin, men som er tilpasset til å bli servert på restaurant, sier hun.

På Finnsnes vil hun og resten av teamet fra Tromsø samarbeide med elever og lærere på restaurant- og matfag på Senja VGS.

– Vi vil gjerne slå et slag for å rekruttere folk til bransjen, sier Andreassen.

TRADISJONSMAT: Fiskegrateng er tradisjonsmat som slår an på moderne restauranter. Foto: mat.no
ARRANGØR: Jon Eirik Jakobsen Foto: Tom Benjaminsen