Men først skal de opptre på Bastards scene i regi av klubbkonsertarrangørene The Beat Happening.

– Det er et kjempespennende aktuelt band som virkelig er i vinden for tiden. Det er mange som peker på dette bandet når det er snakk om spennende band i Norge, sier Esben Nedrebø som er daglig leder i The Beat Happening.

– Det er vanskelig å beskrive uttrykket deres. Det er innenfor indie-verden, men det inneholder alt fra rap til verdensmusikk. De har lyktes med å skape en kul pakke som funker sammen. Det er et spenstig uttrykk, sier konsertarrangøren.

Ny plate og By:larm

I forrige uke slapp de altså sin debutplate «Yoga» som har fått terningkast fem i både Adresseavisa og VG. Nå håper de at den gode mottakelsen skal gi avkastning også på By:larm, som arrangeres neste uke.

– Tilbakemeldingene er overveldende og det er kjempekult at vi er plukket ut til By:larm. Der er vi nominert til forbildeprisen som har en premie på 100.000,-, sier Marianna S. A. Røe som er vokalist i det Oslo-baserte bandet som aldri før har gjestet Tromsø.

– Publikum kan forvente god stemning, dans, høy og energifull musikk og en god del glitter. Vi har nemlig egne kostymer som i stor grad består av glitter.

Mange konserter fremover

Selv om The Beat Happening kanskje hadde en litt sen oppstart i år, melder Nedrebø at man kan forvente fire-fem konserter til i regi av indie-elskerne.

– Vi jobber hardt med forskjellige band nå, men det er vanskelig å få folk opp. Det må passe litt med andre konserter i området. Jeg kan avsløre at i april kommer elektronika-duoen Sgrow oppover, sier Nedrebø.