Fredag står hiphop-Norges største personligheter på Drivs største scene. Jaa9 og OnklP er godt kjent i Tromsø og de utelukker ikke at det blir etterpåfest, selv om de skal opp grytidlig.

– Du skal ikke se bort fra at det blir et DJ-sett på en uteplass, selv om vi skal opp styggtidlig for å fly. Det har skjedd før etter en kule i Tromsø, sier rap-duoen på telefon like før de skal inn i P3-studioet for å vise fram sin aller nyeste låt som egentlig ikke slippes før mandag.

Kommunikasjonssvikt

Selv mener gutta at singelen, som har fått navnet «Alt på stell», kanskje er deres aller største hit.

– Det gjenstår å se. Vi har tro på den, sier OnklP.

– Den er en skildring av kommunikasjonssvikt i et parforhold. Og om at alt er knytta opp mot drømmen om å ha alt på stell, samt håpet om at alt blir å ordne seg, sier Jaa9.

På P3 fikk guttene bekreftelsen de ventet på. Meldingene i studioet haglet inn og det var utelukkende positivt.

– Vi gleder oss til å spille den i Tromsø. Det blir verdenspremière for låten live, sier OnklP som erklærer duoen som tromsøvenner.

Roser miljøet

Duoen har for vane å gjeste Tromsø titt og ofte. Og nå til sommeren kommer OnklP & De fjerne slektningene til Buktafestivalen.

– Vi har spilt der oppe veldig mange ganger og vi gleder oss alltid til å komme nordover. Tromsøfolk vet å kose seg på konsert og det er noe alle artister vet, sier OnklP som roser det stadig voksende hiphop-miljøet i Tromsø.

– Det er vel Oter som regjerer der oppe, sammen med Oslo-baserte Klish? Så har du Poppa Lars som forsikrer seg om at alle vet hva som skjer i Tromsø. Han bringer god stemning, og jeg ser ikke bort fra at han sniker seg med oppe på Driv.

Spillere hele katalogen

Og for dem som frykter at det bare blir nye låter fra duoen – frykt ikke. Det blir garantert gjenhør med «Kjendisparty», «Glir forbi» og «Fredag».

– Det blir mye nytt siden vi kommer med en ny plate nå snart, men vi tar hele paraden. Alt fra gamle svisker til nye premierer, sier Jaa9.