– Dagene går stort sett med til å skrive sanger. I tillegg til å skrive noen selv, der jeg har et team som hjelper meg litt, har jeg også fått tilsendt noen fra folk som har tatt kontakt, så det handler om å finne de rette låtene til plata, forklarer Ingvar Olsen.

Vil vise hvem han er

Som vinner av den 8. sesongen av det TV2-sendte programmet «Idol», sikret tromsøgutten seg platekontrakt med Sony Music og managementavtale med Eccentric Music. I disse dager har dermed 25-åringen fullt fokus på den kommende debutskiva.

– Det er mange sanger som skal vurderes, så der er det mye som fortsatt gjenstår. Det viktigste for meg er å gi ut ei plate der jeg får vist hvem jeg er og som betyr noe for meg. Foreløpig er vi fortsatt litt i planleggingsfasen, der vi blant annet leter etter en produsent, avslører Olsen.

Selv om det altså gjenstår mye arbeid, og «Idol»-vinneren foreløpig ikke vet verken når plata vil være klar, eller hvor mange låter den vil inneholde, er det én ting han allerede føler seg sikker på:

– Jeg tror den blir bra!

Les også: Ingvar vant Idol

Les også: Sang duett med Hjort

– «Idol» var et sirkus

Å drive med musikk på heltid, slik Olsen for tiden gjør, tar han på ingen måte som en selvfølge.

– Det å vinne «Idol» kom overraskende på. Det er egentlig fantastisk å kunne drive med hobbyen sin på heltid, det er det ikke mange som får muligheten til, påpeker han ydmykt.

I fjor høst var Olsen å se på direktesendt TV hver fredag kveld i finalerundene i «Idol». Det ble en stor overgang for en nok så stillferdig 25-åring fra Tromsø med lite sceneerfaring.

– «Idol» var et sirkus med trykk fra alle kanter. At den tiden er over synes jeg er litt deilig, for det var en ganske hard skole å gå, innrømmer Olsen, før han legger til:

– Jeg føler likevel at jeg lærte mye i løpet av «Idol»-tiden. Den gjorde at jeg ble varm i trøya og trygg på scenen.

Han er imidlertid klar på at seieren i «Idol» betyr lite når han nå skal slå igjennom som artist.

– Det var veldig kjekt å vinne «Idol» fordi det gir meg sjansen til å gi ut plate, men jeg tenker litt at jeg starter med blanke ark nå. De tingene jeg gjorde i «Idol» er allerede gjort, så nå blir det noe helt nytt på plata, forklarer han.

Spiller på festivaler

Selv om 25-åringen for tiden er opptatt med å skrive musikk, betyr ikke det at han ikke sier ja til spilleoppdrag. Tromsøgutten har allerede gjort flere jobber etter at han stakk av med seieren i «Idol».

– Jeg har gjort noen spillejobber i år rundt omkring i landet, blant annet i Bardu og i Vesterålen. Jeg er også booket til noen festivaler i sommer, men jeg er fortsatt åpen for mer jobb. Det er den biten av en artistkarriere som jeg synes er artig, forklarer Olsen.

Til tross for at det blir en del reising til Oslo i forbindelse med den forstående plateutgivelsen, har 25-åringen enn så lenge sitt hjem i Tromsø. Det håper han at han kan fortsette å ha også i fremtiden.

– Jeg har lyst til å bo i Tromsø. Det er her jeg har mitt kontaktnettverk, samtidig som det rent praktisk sett i mange tilfeller hadde vært enklere å bo i Oslo. Slik situasjonen er nå bør jeg nok derfor komme meg til Oslo så snart som mulig, men på sikt skal jeg uansett bo her, slår han fast.

Bygger hus på Kvaløya

25-åringen, som flyttet fra Susannejord, ikke langt fra Ersfjord, til byen som 16-åring, er bosatt på Håpet. I disse dager bygger han imidlertid sitt eget hus på Susannejord, bare 100 meter fra barndomshjemmet.

– Huset er på 135 kvadratmeter og står ferdig om to måneder. I første omgang blir jeg å bruke det som en fritidsbolig, men tanken er at det er her jeg skal bo på sikt, avslører han.

Inntil videre er planen å bo der alene. Selv om Olsen i en av de tidlige finalerundene innrømte at han sang «I Can't Help Falling in Love» av Elvis Presley til ei helt spesiell jente, har 25-åringen ikke fått seg kjæreste.

– Nei, jeg er singel, avslører «Idol»-vinneren.

Dermed har 25-åringen fullt fokus på å nå sitt store mål i livet:

– Drømmen er at det skal gå så bra at jeg kan leve av musikken, det er det som er målet, forklarer han.

SNART FERDIG: Ingvar Olsens hus på Susannejord står om kort tid klar til innflytting. Foto: Odd Klaudiussen