Fjerde februar meldte Maskinentreprenør Kåre Isaksen AS (KIME) oppbud. De var da i full gang med et oppdrag for Vann og avløp i Tromsø kommune, og hadde gravd opp store deler av Storgatbakken.

iTromsø skrev i dag om at planlagt daglig leder i Vei og Tunnel Service AS, Gudmund Løvli, har trukket seg fra selskapet før det har kommet i gang.

Les også: KIME til skifteretten

Reagerer

Samtidig har lokale entreprenørselskap stilt seg tvilsomme til Tromsø kommunes valg av entreprenør for ferdigstillelse av prosjektet i Storgatbakken.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) har blitt kontaktet av medlemmer i region nord i anledning Tromsø kommunes intensjon om direkte tildeling av kontrakt etter konkurs hos KIME AS.

I den senere tid har det fremgått at kommunen har til hensikt å komme til enighet med firmaet Vei og Tunnel Service AS om umiddelbar oppstart på prosjektet.

Problemet de MEF-organiserte bedriftene reagerer på er at dette firmaet per 27. februar ikke eksisterer. Organisasjonsnummeret oppgitt ved søknad skal tilhøre et selskap ved navn Sivow46, registrert i Oslo.

– Grunnen til at jeg er engasjert i denne saken er at enkelte av MEFs medlemmer har reagerer på kommunens fremgangsmåte i denne prosessen, sier advokat Tone Gulliksen.

Les også: Daglig leder trekker seg

Redegjørelse

De tre firmaene Einar Sørensen Maskinentreprenør AS, Grav og Spreng AS og Roald Madsen AS reagerer sterkt på kommunens fremgangsmåte i saken.

Gulliksen har på vegne av sine klienter stilt spørsmål ved to forhold i prosessen.

– For det første gjelder det forholdet til anskaffelsesreglene, hvor vi har bedt om redegjørelse fra kommunen om hvilke interne vurderinger som er gjort, og hva som er det rettslige grunnlaget for å tildele kontrakt til firmaet.

– Det andre forholdet gjelder den lokale godkjenningen. Det samme gjelder også her. Det sentrale aspektet er at firmaet Vei og Tunnel Service AS per i dag ikke eksisterer. Og har da kommunen gitt et firma registrert i Oslo lokal godkjenning, utdyper Gulliksen.

Inntil de har fått tilbakemelding fra kommunen, ønsker ikke Gulliksen å kommentere hva som vil skje videre.

– Vi må først få klarhet i prosessen, for å så avgjøre hvor vi går herfra.

Geir Helø i Tromsø kommune svarer iTromsøs henvendelse med en tekstmelding søndag ettermiddag, der han forteller at han ikke har noen kommentar før saken er diskutert internt mandag.

Les også: KIME-konkurs kan gi store forsinkelser

REDEGJØRELSE: Advokat Tone Gulliksen ønsker på vegne av sine klienter at Tromsø kommune redegjør for prosessen i kjølvannet av KIME-konkursen.
INGEN KOMMENTAR: Geir Helø i Tromsø kommune ønsker ikke kommentere brevet fra Gulliksen før mandag. Foto: Marius Hansen