I forbindelse med planleggingen av ny Kvaløyforbindelse mellom Tromsøya og Kvaløya, mener ordførerkandidaten fra Karlsøy at et løft for veiforbindelsene på Kvaløya og Ringvassøya hører med.

– 150 pendlende Karlsøyværinger og enda flere fra distriktene på Kvaløya vil bidra i finansieringen av dette prosjektet, mener Johansen.

– Oppgraderer man fylkesveiene på Ringvassøya og Kvaløya i samme prosjekt som Kvaløyforbindelsen vil man bedre den samfunnsøkonomiske effekten uten at det koster veldig mye mere, mener han.

Veipakke for regionen

Kvaløyforbindelsen skal finansieres fra flere hold. Estimatene for totalkostnadene varierer. Karlsøy-politikeren mener at man ved å innlemme Kvaløya og Ringvassøya i prosjektet vil man få større vinning på sikt.

– Hvis man gjør dette til en veipakke for regionen, og øker potten med 350 millioner kroner for å oppgradere veinettet, vil det mer enn doble den samfunnsøkonomiske vinningen på sikt, mener Johnsen.

Tromsø som næringshub

Med alle sjømatprodusentene som er å finne på Kvaløya, Ringvassøya og Vannøya vil en utbedring av et nedslitt veinett ifølge ordførerkandidaten kunne styrke Tromsø kommunes posisjon som hub for sjømatnæringa.

– Politikerne i Tromsø bør tenke seg om to ganger før de avviser dette forslaget. En bedring av forbindelsene til øyene vil utvide Tromsø som et bo- og arbeidsmarkedsområde, sier Johansen.

Les også: Skal avgjøre om det blir tunnel eller bru

Langsiktig

Med en bompengeløsning mellom Kvaløysletta og Tromsø mener Johansen at fylkeskommunen kunne fått løst mange problemer med oppgradering av veinettet i Tromsøregionen. Slik det er i dag, med det store etterslepet som fins på fylkesveinettet i Troms, mener Johansen at Kvaløya og Ringvassøya uten en reell satsing vil havne langt bak i køa.

– Jeg tviler på at fylkesveiene på Kvaløya og Ringvassøya vil ha muligheten til å bli utbedret hvis vi ikke tenker større i samband med ny kvaløyforbindelse.

I tillegg mener Johansen dette handler om at Tromsø kommune setter standard som storkommune i regionen.

– Dersom folk på Karlsøy skal gå med på en kommunesammenslåing med Tromsø, må de vite at de blir del i en kommune som kjemper på deres side om utbedringer av infrastrukturen.

Les også: Savner fokus på kollektivtrafikk