Fredag ble det kjent at avdelingsleder Jan Norum ved røntgenavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har sagt opp sin stilling.

– Vi i ledelsen ved UNN er veldig fornøyd med jobben Norum har gjort som avdelingsleder. Vi har imidlertid forståelse for valget han har gjort. Han har vært under et sterkt arbeidspress, sier kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN.

Norum begynte ved UNN 1. mars 2014 og slutter 13. mai. Før han ble avdelingsleder ved UNN jobbet han som fagdirektør i Helse Nord. Han går tilbake til jobb i fagavdelingen i Helse Nord. I pressemeldingen som ble sendt ut fredag 27. februar sier han følgende om oppsigelsen:

– Jeg har etter ett år i lederstillingen gjort meg noen tanker og erfaringer om hva som kreves av arbeidsinnsats, hva man oppnår og hva man ønsker å bruke livet til. Arbeidsbelastningen er vurdert opp mot tid til familien og meg selv. Konklusjonen har da blitt at jeg har valgt å si opp jobben, sier Norum.

Turbulent

iTromsø har skrevet en rekke saker det siste året om utfordringene på røntgenavdelingen. I tillegg til at avdelingen er underbemannet, har flere leger valgt å forlate avdelingen grunnet arbeidsforholdene. I juli skrev iTromsø om at røntgenavdelingen står i fare for å miste godkjenningsstatusen for utdanning av legespesialister i røntgen. Dette er ennå ikke avklart.

Pettersen understreker at Norum hadde fulle støtte fra ledelsen ved UNN i sitt arbeid som avdelingsleder.

– Norum har hatt full støtte og stor respekt fra ledelsen. Når det gjelder økonomiske prioriteringer, er røntgenavdelingen verken særskilt prioritert eller nedprioritert. Når vi fordeler de økonomiske midlene, ser vi sykehuset under ett. Ledelsen legger sterk vekt på at ressursene skal fordeles ut ifra det beste for pasientene, sier Pettersen.

Hun understreker at ledelsen har forståelse for at plassmangelen på røntgenavdelingen er et problem for de ansatte.

– Utbyggingen av sykehuset er i gang, og det vil bli bedre for de ansatte når byggeprosessen er over, sier hun.

Letter etter ny leder

Etter at Norum leverte sin oppsigelse står røntgenavdelingen uten leder.

– Vi er helt i startfasen av å finne en ny leder. Vi har tro på at vi sammen med personalet på avdelingen skal drive avdelingen fram til en ny leder er på plass, sier Pettersen.

Hun håper at prosessen med å finne en erstatter vil gå raskt.

– Det beste ville vært om vi hadde en på plass innen Norum slutter. I og med at vi allerede er i mars og han slutter i mai er det kanskje vanskelig å få til, sier hun.

Kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN. Foto: Tor Farstad