Musikeren fra Ringvassøya, som har tatt artistnavnet «Soulmate», kom ut med albumet «Rebel Inside» i oktober 2014. Ikke mange har hørt om han her i Norge eller i byen, men belgere, nederlendere, engelskmenn, tyskere og portugisere vier radiotid til den tromsøbosatte artisten.

– Syv av låtene har blitt spilt rundt om i Europa. Jeg tror de treffer der fordi det er litt utypisk norsk musikk. Jeg har alltid tenkt ut av Norge, sier Pettersen som har fått flere gode anmeldelser fra utlandet.

Norges største talent

– Ken Allan Pettersen har levert et kjempebra debutalbum kalt «Rebel Inside». Norge har tradisjon for å levere kvalitetsartister og nå kan vi legge et navn til ved dem, skriver det belgiske musikkmagasinet Rootstime som blant annet trekker fram låten «Come With Me» som de spår kan bli en hit på listene i Norge.

– Det er merkelig siden ingen vet hvem jeg er her hjemme. De spillingene jeg har gjort i Norge har jeg fått enorm tilbakemeldinger på. Folk har grått under låtene og en dame insisterte på å betale 500,- for CD-platen min fordi hun mente jeg trengte det på veien videre.

Men platen får ikke bare ros. Sammen med musikkprodusenten Morten Høy (som er den danske produsenten som satte hjulene i gang for Pettersen) har Ken Allan gått motsatt vei enn den klassiske albumstrukturen vi kjenner til. Grepet splitter anmelderne i Europa.

– Ofte er det sånn at når du kommer til spor 3 på en plate så begynner det å bli kjedelig og enspora hvor de svake låtene kommer mot slutten. Vi ville lage noe helt annet hvor du ikke aner hva du får på neste låt. Vi visste at vi ville få ris for det, men det var mye ros å hente også, sier Pettersen som sier at albumet inneholder alt fra rolige ballader og til hard rock.

Hyllest til Lennon

En av låtene Pettersen mener går hjem hos de aller fleste er låten «I Wish Lennon Was Around» som er en hyllest til John Lennon som ble skutt og drept i 1980. Selv mener Pettersen at hans største idol er Tom Petty.

– De nye låtene svever mellom Tom Petty og det nye til Damien Rice. Jeg skal ned nå snart til København for å spille inn en ny singel. Jeg håper å få spille i Tromsø snart og vist meg fram i resten av landet. Det blir fokuset nå fremover.

Foto: Ronald Johansen