Jonny Hansen, iTromsøs sjefredaktør, forteller at en pluss-løsning blir mer og mer vanlig, både nasjonalt og internasjonalt. Årsaken er ganske enkelt at kvalitet koster.

– Helt siden nettavisene kom på banen har det aller meste vært gratis, både i norske og internasjonale medier. Alle i bransjen erkjenner at det ikke kan være slik lenger. Opplaget på papiravisen går ned fordi folk kan få gratis nyheter på nettet, og over tid blir det økonomiske tapet så stort at alle erkjenner at vi må ta betalt for jobben vi gjør. Derfor innfører vi nå iTromsø Pluss som et supplement til våre eksisterende produkter, sier Hansen.

Her finner du iTromsøs Pluss-side - allerede full av eksklusivt stoff!

Størst på nett

iTromsø har lenge vært større på nett enn papir, og mediehuset vokser stadig. Hittil i år har nettavisen 36 prosent flere daglige brukere enn på samme tid i fjor, og hittil i år har itromso.no gjennomsnittlig 46.103 daglige brukere.

– De som abonnerer på papiravisen eller e-avisen vår har iTromsø Pluss inkludert i prisen. Vi tilbyr også ulike produktpakker til leserne våre, sier prosjektleder Camilla Solheim.

Man kan kjøpe dagspass til iTromsø Pluss og e-avis, full tilgang til både papiravis, e-avis og iTromsø Pluss, eller en helgeløsning hvor man får papiraviser fredag og lørdag sammen med full nettilgang.

– Vi kommer til å presentere innhold som blir helt eksklusivt for Pluss-leserne våre. Det kan være datastøttet journalistikk, egne reportasjer og saker spesielt tilpasset den digitale verden, sier utviklingsredaktør Michelle Bjellmo.

Ikke dårligere

Bjellmo understreker at de gratis nyhetene ikke vil preges av at det nå lanseres en Pluss-løsning.

– Vi kommer fortsatt til å være byens beste, også på gratissiden vår, forsikrer hun.

Solheim har store planer for Pluss-løsningen, og lover spennende nyheter fremover.

– Vi kommer til å gi folk tilgang til mye de aldri har hatt før. For eksempel ligger det et utvalg av Jonny Hansens «Takk for det gamle» tilgjengelig allerede nå, sier hun.

For dem som allerede abonnerer på et av iTromsøs produkter skal det være svært enkelt å få tilgang til Pluss-siden på www.itromso.no/opprettbruker.

– Dersom noen har problemer er det bare å ringe oss, eller stikke innom, så hjelper vi gjerne til, sier Solheim.