Og det er ikke hva som helst bilforhandleren har kjøpt. Den luksuriøse Maybachen, var i sin tid eid av Tinius Nagell-Erichsen – tidligere majoritetseier i Schibsted-konsernet. Han kjøpte bilen ny for 6,1 millioner kroner i 2006.

Byttehandel

– Jeg har gjort en innbytteavtale med fredrikstadmannen Dag Høili som kjøpte «Merca» etter Nagell-Erichsens bortgang. Høili har kjøpt en stor fritidsbåt hos oss og leverte Maybachen som en del av kjøpet, sier Per Molund som dermed har sikret seg et skikkelig flaggskip og en kjøremaskin av de sjeldne.

Skikkelig kraftkar

Bilen har vært til salgs siden i fjor sommer til den nette sum av 1.999.990 kroner. Motoren er en 5,5 liter med 12 sylindre og 551 hestekrefter. Speedometerstanden er like under 70.000 kilometer.

– Jeg regner med å ha doningen på plass i bilhuset i løpet av en uke eller to. I utgangspunktet skal den stå i utstillingen og være et trekkplaster for bilfrelste.

En søndagstur eller to

– Men det kan selvsagt skje at jeg tar en søndagstur eller to med Maybachen, som selv om den fremstår som hvit, er svart. Den påsatte folien skal selvsagt fjernes så snart bilen er i hus, sier Molund.

Bilen ble i sin tid kåret til den beste foran både Rolls-Royce og Bentley. Og når det gjelder utstyrslisten, er det enklere å ramse opp hva som ikke er med. Likevel nevner vi at det er tre tv-er i bilen.

Kjøre selv

Per Molund presiserer at han – i motsetning til Tinius Nagell-Erichsen – ikke skal ha privatsjåfør når han skal på tur.

– Jeg skal kjøre selv og nyte hver eneste meter på veien, sier bilforhandleren.

LUKSUS: Maybachen har alt og fremstår som det mest luksuriøse som finnes. Blant annet er det tre TV-er i kupeen. Foto: Automegleren
BRUKTBIL: Denne bruktbilen til 2 millioner kroner – i sin tid Norges dyreste – er kjøpt av bilforhandler Per Molund. Foto: Automegleren
BYTTEHANDEL: Per Molund sikret seg luksusbilen som sto til salgs for 2 millioner kroner. Foto: Eirik Bjørklund