Under Krimfestivalen i Oslo torsdag ettermiddag ble det klart at tromsøværingen kan vinne prisen for beste norske kriminallitterære arbeid i 2014.

– Jeg setter stor pris på nominasjonen. Det er veldig spesielt for meg at de har valgt ut boken min som en av de beste i krimåret 2014, sier Jaklin om prisen som har blitt delt ut hvert år siden 1970-tallet av Rivertonklubben.

Overraskende

– Juryen i klubben leser faktisk alle krimbøkene som kommer ut i løpet av året. Det var både overraskende og hyggelig å bli en av de fem nominerte.

Han er nominert til Rivertonprisen sammen med forfatterne Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Marit Reiersgård og Merete Junker.

Hard konkurranse

Ifølge Jaklin avsløres vinneren 18. mars.

– Det gjelder å glede seg så lenge man kan. Jeg konkurrerer mot betydelig gode forfattere og har ingen tro på at jeg vinner, men det er artig likevel.

Forfatteren, som også er historiker og journalist i Nordlys, debuterte i krimsjangeren i 2012 med Svart frost, og ble i 2006 nominert til Brageprisen for sakprosaboken Nordfronten – Hitlers skjebneområde. Rød sone er hans andre kriminalroman om journalist Alexander Winther.

Sjangerblanding

– Det er artig at juryen setter pris på den typen krimsjanger hvor jeg blander historie med spenningsplottet. Rød Sone har to tidsplan. Det ene er om Alexander Winther som prøver å beherske yrket som vikar i Nordlys, samtidig som han sliter med angst etter tiden som soldat. Mens det historiske tidsplanet handler om den kalde krigen på 1980-tallet, sier Jaklin om boken hvor han kombinerer krimplottet med konkrete og faktiske hendelser i Nord-Norge.

– Det er gøy at de liker denne sjangerblandingen. Og så er det litt propaganda for nordnorsk historie, avslutter forfatteren.