Det er onsdag kveld på Kvaløya ungdomsklubb. Noen danser, noen ser film, noen spiller billjard og noen flørter.

– Det er mange som bruker tiden til det, ja, sier Sigurd Brox som er fagarbeider fritid for Tromsø kommune. Årlig arrangeres nemlig felles klubbkveld for å fremme tilbudet kommunen gir til ungdommen.

– Det er bedre at de er her enn at de skal reke rundt i byen, sier Brox.

Foreldrene tviler

Brox skal ha alt på plass for ungdommene som forhåpentligvis strømmer til Kvaløysletta fredag kveld. Da er det nemlig klart for fest sammen med medlemmene av «Monkeyklubben».

– Det er et rusfritt arrangement. Enkelte foreldre har faktisk et inntrykk hvor man tror at ungdommene drikker og røyker, det er ikke tilfellet. Her finner man oppegående ungdommer som trenger en alternativ plass å være når de er lei av å være hjemme, sier Brox som etterlyser flere tilbakemeldinger fra foreldre som har ungdommene sine hos dem.

Venter spent

Og det hersker stor spenning på hvor mange som tar turen over sundet for å henge med Kvaløya-ungdommen, som venter spent på fredagens oppmøte.

– Det er sosialt og det er mange å prate med her, sier Magnus Aune (16).

– Det er kult at det skjer her. Det var på Stakkevollan i fjor, så vi får se hvordan det blir her. Så lenge folk er trivelige når de kommer hit er det greit. Kommer det noen fra Kroken må vi kanskje sette opp piggjerde, sier spøkefullt.

PASSER PÅ: Fagarbeider fritid, Sigurd Brox.