Det rives og spikres inne på byens gamle brannstasjon. Det som skal bli byens nye møteplass for ungdom, musikk og film har endelig fått godkjenning fra kommunen og nå viser prosjektlederen fram planene.

Alt og alle skal inn

Fire etasjer og i underkant av 3000 kvadratmeter som skal inneholde alt fra helsestasjon, øvingslokaler for musikere, en scene, kontorlokaler, et studio, lager og prouksjonssuiter.

– Ungdom, film og musikk. Det er vårt nedslagsfelt på bygget, sier Fredrik Forssman som er prosjektleder for musikkdelen på huset. Akkurat nå har han kontor på Tvibit i Fredrik Langes gate. Et bygg som inneholder kontorer, øvingslokale, kafé, filmveksthuset og helsestasjon. Alt dette skal inn i det nye bygget.

– I tillegg skal alle på Kysten Studio og alle i øvingslokalene på Mellomveien inn her. Ingen skal miste plassen sin, forsikrer Forssman som gledelig viser fram de fire etasjene og hva alle rommene skal inneholde.

Underetasje 1

Med inngang fra Rådhusgata vil Underetasje 1 i stor grad være tildelt musikken og andre som skal opptre på en scene.

– Du kan komme inn der, så er det rett fram til Tvibit sin scene. Det er lager for musikere som øver der eller for dem som skal spille. Det blir syv mindre øvingsrom og fire solistrom, sier Forssman som sier at scenen er betydelig større og mye høyere enn den som finnes på Tvibit den dag i dag.

– Det er plass til 150 personer stående på en konsert der.

Etasje 1

Inngang på oversiden hvor garasjeportene til brannbilene hvor man kommer rett inn i Tvibits kafé, som også er blitt større enn dagens alternativ.

I tillegg finner man helsestasjonen som har fått tre rom og eget venterom med egen inngang om man ønsker å være diskret.

– Det er store og gode rom. Tilbudet har fått et verdig løft.

Nesten halvparten av etasjen er derimot tiltenkt Tvibits virke. Her finner man møterom, kontorlokaler, filmstudio og administrasjon.

– Det er flerbruksrom som kan brukes til så mangt.

Etasje 2

Forssman kaller denne etasjen for «proffetasjen». Her finner man større øvingsrom for musikere og Kysten Studio.

– Kysten Studio er akkurat like stor som gymsalen her på den gamle brannstasjonen. Så det er skikkelig «meant to be». Det finnes seks øvingsrom og fem større øvingsrom, som vi har kalt produksjonssuiter, med vinduer og litt bedre fasiliteter.

Etasje 3

I hovedsak kontorlokaler hvor enkeltbedrifter skal inn. Det er et stort og åpent kontorlandskap, fire små og et litt større på omtrent 25–30 kvadratmeter.

– Vi prøver å ha fokuset på musikk her. I byen har man flere felleslokaler for bedrifter, for eksempel Flow og Filmverftet. Vi prøver ikke å være en konkurrent for dem, men heller en arena for musikkmiljøet i byen.

Bukta vil inn

I kontoretasjen for andre bedrifter er det stor interesse for kontorplass. Fredrik Forssman ser for seg at byens musikkmiljø skal inn her for å samarbeide bedre. Allerede har Buktafestivalen meldt sin interesse.

– Vi har pratet om å få et Bukta-kontor der så lenge jeg kan huske. Det har vært et ønske fra både oss og kommunen, sier Lasse Lauritz Pettersen som er sjef for Buktafestivalen.

– Det å samle alt under ett tak er bare fordeler. Det er ikke så mange i Tromsø som jobber med musikk og jeg tror det blir veldig bra for vårt samarbeidsklima og å se hverandre hele tiden.

Bookingansvarlig for festivalen, Robert Dyrnes, var den som for alvor satte hjulene i gang da han ble ansatt som rockekonsulent hos kommunen i 2002.

– Jeg husker at daværende ordfører Herman Kristoffersen sto på Torget under By:larm og sa noe sånn som «Klart vi skal ha rockens hus i Tromsø». Vi hadde flere prosjekter på gang, men et av dem var å finne lokaler til Rockens hus. Vi så på Mellomveien og på meieriet hvor Lydproduksjon nå har lokaler, sier Dyrnes som hoppet av stillingen da han ble sjef for Buktafestivalen i 2005. Etterfølgeren var Fredrik Forssmann.

– Tromsø kommer definitivt til å markere seg mer internasjonalt fremover, noe dette huset skal bidra til, sier Forssman.