Det bekrefter kommunikasjonssjef i IKEA Norge, Jan Christian Thommesen. Leieavtalen med J.M. Hansen Eiendom AS løper til hovedbutikken og lageret står ferdig i Ørneveien i 2019.

Utstillinger

– Det blir snakk om utstillinger av kjøkken, garderobe og bad på drøye tusen kvadratmeter. Samtidig vil vi ansette personell med fagkunnskap på de ulike områdene. Det betyr at kundene i Tromsø vil få profesjonell hjelp med blant annet tegninger og bestilling. Når det er gjort, vil varene kunne hentes på samme plass, sier Thommesen.

Næringsbygg

Bygget til tromsøselskapet har tidligere huset Staples/Binders og ligger i Ærfuglveien. IKEA betegner lokaliseringen og bygget som perfekt for utstilling og utlevering av varer.

– Da vi meldte vår ankomst til Tromsø, lovet vi kundene bedre muligheter til å handle IKEA-varer. Leieavtalen, som akkurat er signert, viser at vi holder det vi lover, sier Thommesen.

Utlyser jobber

Allerede førstkommende tirsdag vil IKEA utlyse stillinger internt og eksternt. Totalt vil det bli behov for 15 personer de kommende 4–5 årene.

Kommunikasjonssjefen kaller denne etableringen en videreutvikling av et konsept som for første gang testes ut i Norge.

– Årsaken er at vi ønsker å være mer tilgjengelig for våre kunder i Nord-Norge fram til varehuset åpner.

Mange detaljer

Selv om hovedtrekkene i leieavtalen med J.M. Hansen Eiendom er på plass, er det mange detaljer som gjenstår:

– Blant annet diskuterer vi hvordan bygget skal merkes.

Ifølge Thommesen skal etableringen være et sted kundene kan besøke for å få inspirasjon og planleggingsassistanse i samråd med IKEAs salgspersonell.

– Tromsøavdelingen vil ikke bli et utsalg. Alt av kjøp vil foregå via nettbutikken, men kunne hentes på Håpet.