– Vi har en vanvittig pågang fra pasienter. Det er første åpningsdag, men vi vurderer allerede nå å utvide klinikken. Vi er booket ut juni og har begynt å ansette flere tannleger slik at vi slipper å si nei til pasienter som ringer oss. Så det er ikke umulig å få time sier Morten Leivseth, spesialsykepleier og deleier ved Budapest klinikken.

Først i Norge

I 2010 opprettet selskapet en tannklinikk i Budapest i Ungarn. Klinikken i Skippergata i Tromsø sentrum er den første selskapet åpner i Norge som satser på behandlinger til Budapest-priser.

– Folk er opptatte av tannhelse og blir stadig mer prisbevisste. Jeg tør påstå at vi har Tromsøs mest moderne tannklinikk. Billig betyr ikke nødvendigvis lavere kvalitet på behandlingene. Her gjør vi i tillegg alle behandlinger selv og trenger ikke henvise til andre klinikker, sier Leivseth.

900 på venteliste

Tannklinikken skulle etter planen åpne rundt nyttår. Etter byggetekniske forsinkelser er byens nyeste tilskudd blant tannklinikkene nå i full drift.

– Vi har pasienter fra hele landet, og hadde over 900 på venteliste allerede før vi begynte å annonsere, sier deleier og salgssjef Andreas Breisjøberg.

I løpet av 2015 regner han med at de vil behandle omtrent 5000 pasienter ved klinikken i Norge og i Ungarn.

Første pasient

En av Budapest Klinikkens første pasienter denne mandagen var Mona Søreng, som oppdaget byens nye tannklinikk på Facebook.

– Det var litt tilfeldig at jeg la merke til en annonse der for en måned siden. Jeg er vel en av deres aller første pasienter, så der var jeg kjempeheldig som fikk time så raskt. Klinikken har rykte på seg for å være dyktige og billigere, og alt virker veldig bra så langt, sier Søreng.

Ansetter flere

Tannklinikken i Tromsø har ni ansatte, i tillegg til 13 tannleger i Ungarn som er godkjente i Norge og kan flys inn ved behov.

– Vi har to faste tannleger og to tannpleiere i Tromsø som jobber etter norske vilkår. Men nå ansetter vi flere fagfolk og flere til administrasjonen for å kunne ha lengre åpningstider og ta imot flere pasienter, sier Breisjøberg.

Allerede denne uken er en tredje tannlege på plass ved klinikken i Tromsø sentrum, opplyser Leivseth.

– Vi satser tungt og vil etter hvert bygge ut med flere klinikker i Norge. Lokalet her i Tromsø er på 300 kvadratmeter og det vurderer vi nå å utvide ytterligere for å få plass til flere behandlingsrom, sier han.

LUKSUSPROBLEM: Budapest Klinikken i Tromsø sentrum er nærmest fullbooket flere måneder fram i tid. Fra venstre: Morten Leivseth, klinikksjef Liz Hege Dumonceau og Andreas Breisjøberg. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen