Hun opplever stor respons etter at hun startet underskriftskampanje og opprettet Facebook-gruppa ”Bevar Holt som en grønn lunge på Tromsøya”.

– Vi nærmer oss 700 underskrifter og det er veldig mye engasjement og aktivitet, sier Maria Zachariassen.

Holt viktig

Etter å ha lest sist torsdag i avisa Nationen at styret i Bioforsk vedtok å avvikle forsøksgården på Holt og flytte forskningsvirksomheten, reagerte hun. Hun mener vedtaket ikke henger på greip sett i forhold til rikspolitiske signaler.

– Statsministeren snakker om satsing på det arktiske og nordområdene, og så går det mot nedleggelse på Holt begrunnet med kortsiktig økonomisk tenkning. Det er kjempeviktig forskning som foregår på Holt med tanke på matproduksjon i Arktis, sier Maria Zachariassen.

Vokst opp på gårdsbruk

Selv bor hun bare et par steinkast unna Holt-eiendommen og er nærmest vokst opp på gården. Det er noe av grunnen for hennes brennende engasjement for bevaring av Holt som en bynær, grønn lunge.

– Engasjementet mitt for Holt er todelt. Da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående jobbet jeg på Holt. I tillegg er jeg også oppvokst på et gårdsbruk og er derfor opptatt av hva en eventuell nedleggelse vil bety for landbruksnæringen i nord. Jeg bor på Fagereng og går ofte tur til Holt. Det er et område som ikke finnes maken til ellers i byen. Det er et område både barnehager og skoler kan komme seg lett til for å lære mer om hvor maten kommer fra, sier Maria Zachariassen.