Tirsdag ettermiddag presenterte Børge Robertsen, som var direktør for sjakk-OL, sluttrapporten for sjakk-OL som ble arrangert sommeren 2014.

– Rapporten som foreligger viser at det er et omfattende arbeid som er lagt ned for å få og gjennomføre et så stort arrangement som sjakk-OL. OL i Tromsø ble tidenes største sjakk-OL. Tromsø har nå vist at byen kan gjennomføre idrettsarrangementer av internasjonalt storformat, sier Børge Robertsen i en pressemelding.

Les også: - Grunn til å være stolt

Millioner i verdiskapning

Arrangementet endte med at sjakk-OL gikk med underskudd, men den ferske rapporten viser at arrangementet har sørget for at det ble lagt igjen en god del penger i Tromsø.

– Sjakk-OL genererte 105 millioner til byen og sjakk-OL ble sett av nær 40 millioner mennesker, sier Robertsen.

De 105 millionene gjelder over en periode fra 2008, men av de 105 millionene, så ble nesten 82 millioner lagt igjen i Tromsø i 2014.

Sluttrapporten viser at prosjektet hadde kostnader på 137.551.000 kroner og inntekter på 133.489.000 kroner – og ifølge analysen blir det samlede underskuddet på 2,9 prosent.

iTromsø har tidligere har skrevet at underskuddet ble på 4,1 millioner kroner. Årsaken til underskuddet var blant annet tap av kundefordringer da personer ikke gjorde opp for seg, personer som ikke dukket opp på hotellene, mindre billettinntekter til arena og mindre inntekter på mat.

Les også: Dette gikk galt under sjakk-OL

Seersuksess

Ifølge analysen ble sjakk-OL en seersuksess. I løpet av 12 dager med direktesendinger på NRK, så var det i snitt 615.000 seere.

Enda flere fulgte olympiaden på nett. Rundt 37,3 millioner personer så på live web-TV.

– President i Norges Sjakkforbund sammenligner sjakk-OL prosessen med et skiflyging. Vi har et langt overrenn med stor fart, mye vind i svevet som påvirker nedslaget, men vi er tross alt meget fornøyd med gjennomføringen, sier president Jøran Aulin-Jansson i pressemeldingen.

Les også: Sjakk-OL begjært konkurs