Audun Rikardsen vant flere priser under den årlige fotokonkurransen «Nordic Nature Photo Contest» i regi av magasinet Natur&Foto i går torsdag. Den gjeveste prisen gikk i år som i fjor til Rikardsen.

– Vi spøkte litt i juryen om at dette begynner å bli et soloshow, men vi var enstemmige om at han måtte vinne igjen. Han har spennende og originale bilder som vi aldri har sett før. På få år har han rukket å etablere seg i toppsjiktet både nasjonalt og internasjonalt, han er rett og slett blitt et fenomen innen naturfoto, sier redaktør Tom Schandy.

Imponerende arbeid

Han er i likhet med andre i fotomiljøet imponert over bildene til Rikardsen, som bærer preg av å mestre og kombinere flere ulike fagfelt. I tillegg til at han kan det tekniske svært godt, har han en stor fordel fra sitt forskerliv i Arktis.

– Han kjenner naturen godt, han kjenner motivene sine og han våger å være leken og kreativ. Han velger absolutt ikke de letteste løsningene da han ofte fotograferer i nattemørke med blits under vann og hjemmesnekrede undervannsløsninger. For noen år siden var det ingen som visste hvem han var, nå vet alle hvem han er, sier Schandy.

Vinnerbildet av sjøørreten i nattlandskap vant også i kategorien årets landskapsbilde. Audun Rikardsen vant også i pattedyrskategorien.