Høsten 2013 startet Verdensteateret opp med å vise musikkdokumentarer på kino. Det har vist seg å være en suksess, forteller John-Kristian Dalseth som er programsjef for «Musikk på kino».

– Vi viser minst en musikkdokumentar i måneden, både norske og utenlandske, små og store, sier Dalseth som var initiativtakeren til tilbudet.

– Jeg mente rett og slett at det var et for dårlig tilbud av akkurat det i byen. Det er veldig få musikkfilmer som får kinodistribusjon i Norge. Det viser seg jo nå i ettertid at det var noe tromsøværinger kunne være interesserte i.

Gassmasker

Mandag kommer ingen ringere enn Helge Risa fra Kaizers Orchestra. Mannen med gassmasken som er selve symbolet på et av Norges viktigste rockeband de siste 10 årene.

– Da skal vi vise filmen om Kaizers Orchestra som er vist gjennom øynene til Helge Risa, som egentlig er en bakgrunnsfigur i bandet og i utgangspunktet ikke var interessert i å bli rockestjerne.

Filmen har fått navnet «Den tilfeldige rockestjernen» og er regissert av Igor Devold.

Fullsatt Björk

Tidligere har både Bruce Springsteen og Foo Fighters blitt vist på lerretet. Høydepunktene til John-Kristian er Nick Cave og Björk.

– «20.000 Days on Earth» med Nick Cave er fjorårets aller beste film. Da tenker jeg ikke bare innenfor musikkfilm, men ellers også. Det var også veldig spesielt da vi viste konserten til Björk «Biophilia» hvor det var bortimot fullsatt. Det var som å ha henne der hvor publikum hoiet og applauderte mellom hver låt, forteller programsjefen som ofte får tips fra spente musikkelskere som vil ha sin favorittdokumentar vist på kino.

Venter på Winehouse

Dalseth avslutter nå i mai sin fjerde sesong som «Musikk på kino»-sjef. Hva man får se i fremtiden vil han ikke si så mye om, men at det kan bli flere rene konserter skal man ikke se bort fra.

– Vi er åpne for det. Til nå har vi ikke hatt så mange av dem, men nå gleder vi oss til dokumentaren om Amy Winehouse kommer senere i år, sier John-Kristian Dalseth.