– Etter at jeg signerte avtalen med IKEA sist fredag, har ting gått i rekordfart. Nå ser jeg fram til å starte opp pilotprosjektet i Ærfuglveien – en avdeling som vi vet tromsøfolk vil benytte seg mye av og som blir den første i sitt slag i landet, sier Bakken.

Lang fartstid

Hun har lang tid bak seg i IKEA-systemet. Derfor er hun håndplukket til å drifte det møbelgiganten kaller «Service & Pick-up Point». Det skal ligge i det gamle Binders-bygget.

Avdelingen på Håpet skal bli et sted hvor kundene kan få hjelp til utforme nytt kjøkken, bad og garderobe. I tillegg kan tromsøfolk og andre gjøre sine bestillinger og til slutt få varene utlevert når de kommer nordover.

Medarbeidere

–  Om en uke går søknadsfristen ut for nye medarbeidere lokalt. Den videre prosessen vil jeg følge tett og ser fram til å møte mine nye kolleger.

– I IKEA har vi et mål om at mangfoldet i befolkningen skal gjenspeiles hos oss. Av den grunn ønsker vi at så mange som mulig søker på stillingene – uavhengig av kultur, samfunnslag og aldersgruppe. Vi skal om noen år bygge et lokalt varehus og det vil da være naturlig at de som får jobb, vil få nye muligheter når den tid kommer, sier Mari Bakken.

Mari Bakken (29) skal lede IKEA sin avdeling i Tromsø
LOKALER: Den nye IKEA-sjefen viser fram lokalene IKEA snart flytter inn i.