For sjette år på rad arrangerer Buktafestivalen konkurransen Bukta Talenter, som garanterer en spillejobb på festivalen.

Sammen med Tromsø kommunes Audiator-prosjekt har man sakte, men sikkert bygget opp byens scenetekniske kompetanse og dermed hevet nivået hos de unge musikerne.

– Det er klart at når man kan få flere på scenen heves også nivået og interessen, sier Erling Solvang, leder for Audiator som er under Fritid hos Tromsø kommune.

Suksesshistorie

Med base på Stakkevollan fritidssenter startet Audiator opp for seks år siden med ett formål: å heve kompetansen blant sceneteknikere i Tromsø.

– For ti år siden var det få teknikere å oppdrive i Tromsø. Det ville vi gjøre noe med, sier Solvang.

– Daværende Bukta-sjef, Robert Dyrnes, kom til oss og spurte om vi ville være med på å utvide Bukta med en scene til. Da var det snakk om å etablere scenen vi i dag kaller Paradisbukta. Gjennom den scenen har vi vært med på å bygge opp kompetansen blant ungdom i Tromsø, sier Solvang som kan fortelle at de som utvikler seg hos Audiator som oftest finner seg en jobb.

– De har fått en arena som er profesjonell og helt unik i Norge. De kobler opp hele scenen og er med på alt det tekniske. Hos Audionor er to av seks ansatte fra Audiator. Det er en suksesshistorie og vi er stolt over det vi har fått til, sier Solvang.

Historisk

På Bukta-kontoret er man også godt fornøyd med samarbeidet som har bidratt til rekordmange påmeldinger og økt interesse for musikk i Tromsø.

– I en tid hvor rocken ikke står så påle støtt er det gledelig å se at vi har rekordmange påmeldte på Bukta Talenter. Jeg husker tidligere da vi måtte sparke folk ut døra for å få dem med, sier Lasse Lauritz Pettersen som er sjef for Buktafestivalen.

Les også: Disse er klare for Bukta Talenter-finalen

Han roser Audiator-prosjektet som han mener har vært nøkkelen til kompetansehevingen man nå ser i Tromsø.

Nå er det altså duket for finale hvor to band kan vinne spillejobb på festivalen.

– De får også spille inn en singel og gi ut en musikkvideo. Resirkulert vant i fjor og da så vi hvilke igangsetter konkurransen kan være. I år spilte de blant annet på By:larm. I Bukta jobber vi for å ivareta det nordnorske rockemiljøet, sier Lauritz Pettersen