Prosjektleder Tove Sørensen ved Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin trenger 500 pasienter ved UNN for å teste ut det nye datasystemet. 
            (Foto: Tom Benjaminsen)

Prosjektleder Tove Sørensen ved Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin trenger 500 pasienter ved UNN for å teste ut det nye datasystemet. Foto: Tom Benjaminsen

Helse Nord har nå behov for din hjelp

I løpet av høsten skal alle pasienter i Helse Nord ha tilgang til sin egen journal via internett. Nå trenger de 500 pasienter som kan være med på å teste systemet.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det er et nybrottsarbeid som nå er satt i gang av Helse Nord. Målet er at alle pasienter i alle Helse Nords foretak skal kunne logge seg på og sjekke sin egen journal.

– Målet er at det skal bli enklere å være pasient. Via dette systemet skal pasientene enklere kunne medvirke i behandling, sier prosjektleder Tove Sørensen ved Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin.

LES OGSÅ: Helse Nord sa ja til nytt PET-senter

Ny tjeneste

Den nye tjenesten har fått navnet «Min pasientjournal» og per i dag finnes ikke dette systemet på noen av de andre av helseforetakene i landet.

– Helse Vest har et system hvor man kan se timene sine og gjøre endringer på disse. Vi har begynt med elektronisk innsyn i journal og vil tilby timevisning etter hvert, sier Sørensen.

I modellen som Helse Nord har lagt opp til skal man få tilgang til de fleste typer journaldokumenter som epikriser, ventelistebrev og journalnotater. Man skal også kunne få en oversikt over timer og ha muligheten til å skrive beskjeder til legene.

– Vi ønsker å gjøre det mer tilgjengelig for pasientene. Om man i dag ber om å få journalen sin, får man den skrevet ut på papir eller på en CD. Vi vil bort fra dette, sier Sørensen.

LES OGSÅ: Inviterer 33.000 til helseundersøkelse

Over 16 år

Allerede er en tidligere versjon av tjenesten testet ut. Nå er tilbakemeldingene fra testpersonene tatt inn og Universitetssykehuset Nord-Norge trenger 500 nye pasienter til å teste den forbedrede versjonen av tjenesten.

– Tilbakemeldingene gikk på at noe av informasjonen var vanskelig å finne. Vi jobber med å endre dette, sier Sørensen.

Kriteriene for å delta er at du må være over 16 år og at du har vært pasient ved UNN etter 10. oktober 2014. Du må også ha elektronisk id (BankID, Buypass eller Commfides).

LES OGSÅ: Rekrutterer ungt til Tromsø-undersøkelsen

Fokus på sikkerhet

– Sikkerheten i tjenesten er satt opp slik at ikke noe av din pasientjournal legges igjen som spor på internett. Opplysningene om deg er bare tilgjengelig mens du er pålogget. Vi har lagt svært stor vekt på sikkerhet ved utvikling av denne tjenesten, sier prosjektleder Sørensen.

Testingen skal foregå fram til 15. mai. Da skal det gjøres en ny evaluering.

– Målet er å kunne tilby dette til alle pasienter i Helse Nord i løpet av høsten 2015, sier Sørensen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: