Han fikk imidlertid ikke flertall for sitt forslag i onsdagens kommunestyremøte.

I avstemmingen fikk Olsens forslag 19 stemmer mens 21 stemte mot.

I interpellasjonen som Olsen fremmet i dagens kommunestyre ønsket han å kaste ut skytterne fra Dalen – en gang for alle.

– Om folk stemmer slik de gjorde i mai i fjor vil vi kunne få nok et flertall for å stanse skytingen, sier Olsen.

Han viser til et vedtak fra 16. mai 2014 der kommunestyrets flertall gikk inn for å få pistol- og rifleskytterne ut av Tromsdalen.

Sabotasje av vedtak

– Dette vedtaket mener jeg er sabotert av byrådet som ikke har ønsket å følge vedtaket, sier han.

Byrådet har i ettertid brakt skytestansen til retten for å se om den har loven bak seg. Da saken ble behandlet i domstol ble imidlertid ikke stoppen godtatt og dømt ulovlig.

– Det er fordi byrådet brukte feil argumentasjon overfor retten. Byrådet brukte folkehelseargumenter – noe som jeg mener er helt irrelevant for saken, sier Olsen.

Vil stoppe avtale

Han mener at det var lovligheten i kommunestyrets vedtak som burde ligge til grunn for kommunens argumentasjon.

Rødt-politikeren er også svært kritisk til at byrådet er i ferd med å inngå en avtale med skyttermiljøet om begrenset bruk av skytebanen i Tromsdalen. Skytterne skal kunne bruke skytebanen tre dager i uka, samt to helger i året fram til en ny permanent skytebane er på plass.

– Til tross for at vi har vedtatt stenging og at skytterne skal vekk så vil byrådet åpne for skyting i overskuelig tid. Det vil vi ha stoppet, sier Olsen.

Løsningsorientert

Finans- og eiendomsbyråd Jonas Stein (Venstre) mener at Olsen er ute i ugjort vær. Han mener at det ikke er mulig å stanse skytingen i Tromsdalen med det første.

– Skytterne har en festekontrakt som strekker seg fram til 2033. Om vi ikke kan inngå en avtale med dem så er det faktisk de som bestemmer når og i hvilket omfang de kan skyte, sier Stein.

Han sier at byrådet isteden prøver å få på plass en så smidig løsning som mulig i en overgangsfase.

Vi jobber nå med en reguleringsplan for Kjoselvdalen skytebane som vi ønsker å fremme før høsten. Mens vi venter på den så må vi ha på plass en midlertidig avtale med skytterne – ellers risikerer vi at det faktisk blir mer skyting – ikke mindre, sier han.

VIL HA LØSNING: Byråd Jonas Stein mener at en midlertidig avtale med skyttemiljøet er det beste man kan få til mens man venter på en ny skytebane. Foto: Tom Benjaminsen