Anne Berit Figenschau registrerte nylig en ny bedrift som skal drive med konsulentvirksomhet.

– Bedriften tilbyr konsulentvirksomhet av ulik sort, samt bedriftsrådgivning innenfor områdene organisasjonsendring, sykefravær, nedbemanning, konflikthåndtering og risk management. I tillegg skal vi bistå selskaper med lederstøtte, strategiutvikling, medarbeiderundersøkelser og salgstrening, sier hun.

Kun på papiret

Foreløpig har hun likevel ingen ambisjoner med bedriften. – Slik det foreligger nå, eksisterer vi bare på papiret. Når vi vil starte å praktisere, samt ta imot kunder, er fortsatt uvisst, forteller Figenschau.

Anne Berit Figenschau har tidligere hatt flere utenlandsjobber i næringslivet, senest for to år siden da hun var salgsmanager ved Dualog AS sitt kontor i Singapore. Figenschau er også tidligere reiselivssjef i Visit Tromsø, har vært daglig leder i Tromsø 2018 og regionsdirektør i Telenor.

Flere prosjekter

De fleste kjenner henne likevel best fra stillingen som finansbyråd ved Tromsø kommune. En stilling hun trakk seg fra etter bråket i Tromsø Høyre tidligere i vinter.

Den aktive karrierekvinnen forteller iTromsø at hun har flere prosjekter på gang, lik det som er omtalt tidligere i saken.

- Det kan bli en spennende vår. Jeg kan dessverre ikke gå noe nærmere inn på hva disse prosjektene innebærer, avslutter hun.