– Det er nydelig! Det er derfor vi må kose oss i finværet når det først dukker opp, sier Lise Arvesen.

Sammen med Bea Stininge og hundene Zuper (4) og Thiba (2,5) tok Arvesen tidlig torsdag ettermiddag turen opp til fjellheisen for å gå tur innover mot Fløya.

– Det fine med å ha hund er at man kommer seg ut på tur uansett, men det er ekstra deilig i dette været, påpeker Arvesen.

SEND OSS DITT VINTERBILDE!

Gråværet tilbake

Ifølge Vervarslinga for Nord-Norge ser det ikke ut til at vi får en like fin dag i morgen.

– Selv om det ikke blir noe særlig nedbør, er gråværet tilbake fredag, forteller meteorolog Jon Austerheim.

Heller ikke lørdagen ser veldig lovende ut værmessig.

– Det blir fortsatt mildt, med to til fire plussgrader på dagen, men det blir relativt grått, dessverre, med litt snø og sludd, påpeker han.

Søndagen derimot ser litt mer lovende ut.

– Da får vi lettskyet oppholdsvær og perioder med sol.

Håper på mer snø

For Sindre Hansen, Stian Tapani Gundersen og Espen Skov, som iTromsø møtte på fjellheisen i dag, betyr imidlertid godværet lite.

– Det er ikke så viktig at det er sol ute, vi vil først og fremst ha mer snø. Det har jo nesten ikke vært ordentlig vinter her i år, så det er først nå det begynner å bli bra forhold. Forhåpentligvis kommer det en meter til med snø. En ny snøvinter som det vi hadde i 1997 hadde vært perfekt, sier Hansen.

Han og de to kompisene hadde tatt med seg snowboardene opp på fjellheisen i går for å kjøre ned igjen.

– Vi får se hvor mange turer vi rekker med heisen i dag, men det går fort unna når vi først setter utfor, forklarer Hansen.

Alene i sporet

Også Knut Schreuder, daglig leder i Farout Event, brukte godværsdagen til skisport.

– Jeg tok 11-heisen opp og gikk innover til Djupdalen. Jeg møtte faktisk ikke et eneste menneske på turen, bare masse reinsdyr. Det var helt utrolig, sier Schreuder i det han returnerer til fjellheisen på ski.

Heller ikke han tar det så tungt dersom godværet ikke holder seg inn i påsken.

– Nei, jeg orker ikke å se på værmeldingene.

Ifølge langtidsprognosene til Vervarslinga for Nord-Norge er det slett ikke sikkert det blir flere dager som det vi hadde i går denne påsken.

– Mandag ser ikke så verst ut, da får vi relativt rolige vindforhold og lite eller ingen nedbør, mens tirsdag blir det sludd og gråvær. Utover i påsken er det vanskeligere å si noe sikkert om været, men slik det ser ut nå kan det bli litt sol, litt nedbør og generelt varierende vær, forteller Austerheim.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

SILKEFØRE: Knut Schreuder kunne melde om silkeføre innover mot Djupdalen torsdag. Til tross for godværet møtte han ingen skigåere på turen. Foto: Ronald Johansen
FLOTT TURVÆR: Bea Stininge (til venstre) og Lise Arvesen hadde tatt med seg hundene Thiba (2,5) og Zuper (4) opp til fjellheisen. Foto: Ronald Johansen
I SITT RETTE ELEMENT: Kompisene Espen Skov (til venstre), Sindre Hansen og Stian Tapani Gundersen jublet over at det endelig var gode forhold for snowboard-kjøring i Tromsø. Foto: Ronald Johansen
UTEPILS: Studentene Simen Engebretsen (til venstre) og Sigurd Sæther brukte finværet til å ta årets første utepils på Skarven. Foto: Ronald Johansen
PERFEKT TIMING: Terje Wold og Kari Aandnesen kom med fly fra Oslo tidlig torsdag for å tilbringe påsken i indre Troms på en 12 dagers skitur. Foto: Ronald Johansen