Troms fylkeskommune skal i 2015 bruke mer enn 105 millioner kroner til asfaltering av fylkesveger rundt om i fylket. I Tromsø kommune skal det asfalteres på til sammen seks kilometer langs fylkesvei 53, fylkesvei 63 og fylkesvei 862.

– Dekket på disse veiene er dårlig, og dette, sammen med mye trafikk, er grunnen til at de er prioritert. På veiene er det både mye vanlig trafikk og næringstrafikk, forklarer fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo.

Godt utspredt

Langs fylkesvei 53 skal litt over to kilometer asfalteres på strekningen mellom Tomasjord og Kroken. Mens det skal asfalteres 390 meter i Langnesbakken, langs fylkesvei 62.

Langs fylkesvei 862 skal det til sammen asfalteres i overkant av tre kilometer mellom sentrumstangenten og Fylkeshuset, og mellom Hungern og Tromsøbrua.

– Skulle gjerne asfaltert mer

Prestbakmo forteller at asfalteringen av fylkesveiene er en del av det årlige vedlikeholdet.

– Det er ikke snakk om opprustning, men utskiftning av dekket. Dette er en del av det årlige vedlikeholdet ettersom slitasje i løpet av et år gjør dekket dårlig, og gjør det nødvendig å asfaltere på nytt, sier han.

Og utdyper at det gjerne kunne vært asfaltert for en mye større sum.

– Vi kunne uten problem ha asfaltert for det dobbelte av 105 millioner. Vi har 3000 kilometer med fylkesvei, og dermed skulle vi gjerne asfaltert mer. Men vi er fornøyde med det vi får asfaltert og at vi klarer å holde oss på nivå med fjoråret. Dette på tross av stramme økonomiske rammer, forteller Prestbakmo.

Fornøyd: Ivar B. Prestbakmo er fornøyd med det som skal asfalteres i Troms i 2015. Foto: Kjell Solbakken
Utskiftning: I løpet av året skal det skiftes dekke på deler av tre fylkesveier i Tromsø. Foto: Ann Sissel Jenssen