SAS to morgenfly til Gardermoen er innstilt. Morgenflyet som skulle gå klokken 06.30 har flightnummer SK4403, og 08.30-flyet har flightnummer SK4409.

Også i går ble flere avganger mot Oslo kansellert og forsinket på grunn av snøkaoset på Østlandet.

Det skal være usikkert om passasjerene kommer seg av gårde med et nytt fly i dag, og passasjerene har fått beskjed om å vente på melding fra SAS. Passasjerene er sendt hjem fra flyplassen.

Her kan du følge med på din avgang.

Også SAS-flyet som skulle ta av fra Alta mot Tromsø klokken 08.10 er innstilt. SAS-flyet med flightnummer SK4411 fra Gardermoen til Tromsø skulle i utgangspunktet lande i Tromsø klokken 10.15, men er forsinket til klokken 10.45.

Avinor melder foreløpig ikke om flere kanselleringer i løpet av dagen.

Avinor Tromsø lufthavn melder på Twitter at værforholdene er fine i Tromsø, men at utfordrende vær på Gardermoen gir forsinkelser på Oslotrafikken.

Beklager

Rebecca Mathers fra SAS' presseavdeling bekrefter at torsdagens uvær fortsatt preger morgenkvistens planlagte avganger.

– Trafikken går ikke for fullt, vi har fortsatt en del kanselleringer, men det blir bedre time for time. Vi forventer at det vil løse seg i løpet av dagen, sier Mathers til VG.

Samtidig sier hun at selskapet er lei seg for alle passasjerer som har blitt rammet av forsinkelser og innstillinger.

– Vi får bare beklage, men det har vært en ekstrem situasjon med utrolig mange innstilte fly og ombookinger.

Varsler på SMS

Hun oppfordrer reisende om å informere seg om flyvningen enten på flyplassen eller via SAS' kundetelefon. Innstilte flyvninger blir i utgangspunktet varslet per sms til alle passasjerer, men Mathers oppfordrer uansett alle til å også følge med på hjemmesidene til flyselskapet for oppdatert informasjon.

– Mine kolleger har jobbet steinhardt for å håndtere alle kunder som har trengt å booke om sine billetter. Vi beklager overfor de som ikke har fått beskjed eller informasjon.