I disse dager jobber Lapteva for å kvalifisere seg som en av finalistene i den store konkurransen.

– Vi får vite hvem som blir finalister i slutten av april, og jeg håper selvsagt å være en av dem, sier Lapteva til iTromsø.

Senest sist helg var hun på kurs i Oslo. Da var det scenegangen som ble terpet på.

– Det var et kurs i show-walk, noe som vil si at man lærer å gå på scenen. Når man skal representere Norge er det viktig å kunne gå i høye hæler på scenen, og det er noe juryen legger stor vekt på. Det skal være feilfritt, og det er faktisk en jobb. Å gå på 16 centimeter høye hæler i åtte timer er ikke enkelt, sier Lapteva.

– Jeg pleide å si at jeg var født med høye hæler på beina, men etter kurset har jeg innsett at jeg ikke var så god til det fra før av, sier Lapteva og ler.

Vil bli større

Lapteva forteller at Miss Universe-konkurransen er mindre populær i Norge enn i andre land.

– Dette er faktisk en kjempestor internasjonal konkurranse, som sendes på TV i alle land i hele verden.

Hun sammenligner skjønnhetskonkurransen med skisporten.

– Norge er en skikkelig skinasjon, og alle vet hvem Petter Northug er. Denne konkurransen kan sammenlignes med VM, og man vil jo helst at folk skal heie på sin egen nasjon og følge med på konkurransen. Jeg håper at det kan bli litt mer blest om den her hjemme, sier hun.

Lapteva understreker at konkurransen ikke dreier seg om å være penest mulig.

– Mange tror at deltakerne bare er dumme og pene, men det er ikke slik det fungerer. Juryen er veldig opptatt av utdanning, veldedighet og yrke. Arrangørene har faktisk sagt at «Hvis man er dumme som brød så har man ingenting her å gjøre».

Sponsorer

Underveis i konkurransen må deltakerne blogge, promotere seg selv og skaffe sponsorer. Lapteva håper at Tromsøbedrifter vil se nytten i å sponse henne.

– Jeg er den eneste deltakeren fra Nord-Norge, de andre deltakerne kommer i hovedsak fra Oslo og Trondheim. I Oslo er bedrifter aktive med sponsing, så jeg håper bedrifter i Tromsø også vil bidra litt, sier Lapteva.

Hun har tro på å gå av med seieren i både den nasjonale og internasjonale konkurransen.

– Man må jo ha tro på seg selv, og det har jeg, sier hun.

PÅ KURS: Forrige helg var Lapteva på show-walkkurs i Oslo. Her er hun (til høyre) sammen med andre deltakere, en make-upartist og en fotograf.