Flere av SAS-passasjerene iTromsø har snakket med er oppgitt over dårlig informasjon. Fredag ettermiddag var det lang kø til SAS-skranken på Langnes. Josephine Stenersen  sto for andre gang i køen.

– Jeg var her i dag tidlig for å fly til Oslo, men da flyet ble innstilt fikk vi beskjed om å dra hjem. Jeg har ikke hørt noe ennå, så nå må jeg stå her i kø for å finne ut av hva som skjer. Jeg har ingen tro på at jeg kommer med til Oslo i dag, sier Stenersen.

- Aprilspøk

Marianne Nikoma skulle tatt fly til Oslo fredag morgen. Da hun møtte opp på flyplassen rundt klokka 05.00 fikk hun beskjed om å dra hjem. Passasjerene skulle få informasjon på sms.

– Jeg hørte ingen ting før klokka 14.15. Da fikk jeg en sms om at de skulle sette opp buss fra Tromsø til Oslo. Man skulle nesten tro at det var en aprilspøk, sier Nikoma til iTromsø.

For henne var det et uaktuelt alternativ.

Lite informasjon

– Jeg skulle til Sogndal for å gå på ski med en venninnegjeng. Etter planen skulle jeg tilbake til Tromsø onsdag. Om jeg hadde blitt med bussen ville jeg ikke fått særlig mye tid til å gå på ski, etter alle reisingen, sier Nikoma.

Hun synes SAS har gitt henne svært lite informasjon.

– Jeg hørte ingen ting mellom klokka 05.00 og 14.15. De kunne i alle fall ha sendt ut en sms om at de jobbet med saken, slik at vi vet at vi ikke er glemt. Det er helt umulig å komme gjennom på telefonen og i skranken på flyplassen sitter det bare to stykker. Køen er kjempelang, sier Nikoma.

Stasjonssjef Arne Hugo Kildalsen for SAS ved Tromsø lufthavn Langnes sier at de har sendt ut informasjon når de har hatt noe nytt å melde.

- Vi har sendt ut informasjon så fort vi har hatt noe å informere om. Det gjør vi fortløpende. I dag har vi ikke hatt noe nytt å melde med lange mellomrom. Da har ikke passasjerene hørt noe heller. Det er klart at vi alltid kan bli bedre på å informere, sier Kildalsen.

Mange passasjerer ble stående på Tromsø lufthavn langnes hele fredagen.
Josephine Stenersen var oppgitt over å måtte stå lenge i kø.