GRØNNEGATA: De tre kokkene Gunnar Jensen, Kim-Håvar Larsen og Øyvind Bøe Dalelv representerer hver sin by – henholdsvis Tromsø, Harstad og Bodø.
– Jeg synes det er veldig artig at tre kokker fra tre forskjellige byer med tre forskjellige bakgrunner får komme sammen om å lage god mat, sier Jensen.
Skrei fra Mathallen
De tre kokkene skal servere festmiddagen under premiegallaen etter at VM i sjømat er over.
Kokkeklare for VM i sjømat
Jensen har nylig åpnet restauranten «Mathallen» i Grønnegata. Før den tid var han sjef for «Skarven Kulinariske Teater» – og har blant annet vunnet konkurransen «Det Norske Måltid».
Åpner nordnorsk mattempel
- Mitt bidrag til middagen vil være hovedretten. Da skal jeg lage samme skrei som vi har hatt på menyen her på Mathallen nå i noen uker – med brunet smør og purreløk, forteller han.
Øyvind Bøe Dalelv er kokk på det norske kokkelandslaget og soussjef på Statholdergaarden i Oslo – og har en lang rekke premieringer bak seg. Han vil lage en av to forretter og har valgt laks.
– Øyvind er en skikkelig konkurransekokk, sier Jensen.
Kveite og sjokolademousse
Kim-Håvar Larsen driver eier og driver restauranten Umami i Harstad og er tidligere kjøkkensjef på Harstads fremste restaurant «¤ Roser».
- Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Gunnar og Øyvind – som jeg kjenner godt fra før, sier Larsen på telefon fra Harstad.
Emmas flytter til Finnsnes
Larsen skal lage forrett nummer to–en kveite med rognkjeksrogn, samt desserten.
– Det blir en mousse med melkesjokolade og solbær. Det vil bli veldig godt, sier han.
God stemning blant nordlendinger
Han sier det vil bli spesielt å jobbe så tett sammen med to andre nordnorske kokker.
– Stemningen er bestandig god mellom nordlendinger, og vi haren veldig god tone. Og det er nødvendig ettersom vi er avhengig av å hjelpe hverandre, sier Larsen.
Gunnar Jensen sier at gjestene som deltar på VM i sjømat absolutt har noe å glede seg til.
– Man får så å si tre restauranter på en tallerken. Vi har forskjellige måter å lage mat på og forskjellige «smaksbilder» som vi tror vil passe veldig godt sammen, sier han.