GRØNNEGATA: De tre kokkene Gunnar Jensen, Kim-Håvar Larsen og Øyvind Bøe Dalelv representerer hver sin by – henholdsvis Tromsø, Harstad og Bodø.

– Jeg synes det er veldig artig at tre kokker fra tre forskjellige byer med tre forskjellige bakgrunner får komme sammen om å lage god mat, sier Jensen.

Skrei fra Mathallen

De tre kokkene skal servere festmiddagen under premiegallaen etter at VM i sjømat er over.

Jensen har nylig åpnet restauranten «Mathallen» i Grønnegata. Før den tid var han sjef for «Skarven Kulinariske Teater» – og har blant annet vunnet konkurransen «Det Norske Måltid».

- Mitt bidrag til middagen vil være hovedretten. Da skal jeg lage samme skrei som vi har hatt på menyen her på Mathallen nå i noen uker – med brunet smør og purreløk, forteller han.

Øyvind Bøe Dalelv er kokk på det norske kokkelandslaget og soussjef på Statholdergaarden i Oslo – og har en lang rekke premieringer bak seg. Han vil lage en av to forretter og har valgt laks.

– Øyvind er en skikkelig konkurransekokk, sier Jensen.

Kveite og sjokolademousse

Kim-Håvar Larsen driver eier og driver restauranten Umami i Harstad og er tidligere kjøkkensjef på Harstads fremste restaurant «¤ Roser».

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Gunnar og Øyvind – som jeg kjenner godt fra før, sier Larsen på telefon fra Harstad.

Larsen skal lage forrett nummer to–en kveite med rognkjeksrogn, samt desserten.

– Det blir en mousse med melkesjokolade og solbær. Det vil bli veldig godt, sier han.

God stemning blant nordlendinger

Han sier det vil bli spesielt å jobbe så tett sammen med to andre nordnorske kokker.

– Stemningen er bestandig god mellom nordlendinger, og vi haren veldig god tone. Og det er nødvendig ettersom vi er avhengig av å hjelpe hverandre, sier Larsen.

Gunnar Jensen sier at gjestene som deltar på VM i sjømat absolutt har noe å glede seg til.

– Man får så å si tre restauranter på en tallerken. Vi har forskjellige måter å lage mat på og forskjellige «smaksbilder» som vi tror vil passe veldig godt sammen, sier han.

EGEN KOMPOSISJON: Skreien får selskap av syltet rødløk, purreløkpuré og friterte purrestrimler. Foto: Ronald Johansen
HOVEDROLLE: Denne torskeretten skal Gunnar Jensen konkurrere med i VM i Sjømat etter påske. Foto: Ronald Johansen
KOKKEKAMP: Øyvind Bøe Dalelv har deltatt i en rekke internasjonale kokkekonkurranser–som her Junior-VM i kokkekunst. Foto: Tom Haga
HARSTADKOKK: Kim-Håvar Larsen driver restaurantmenn Umami i Harstad. Foto: Bård Michalsen