- Vi håpet at vi skulle få satt opp et ekstrafly fredag, men det gikk ikke. Nå er det bekreftet at det settes opp et ekstrafly til Oslo lørdag klokka 16.00, sier stasjonssjef Arne Hugo Kildalsen for SAS ved Tromsø lufthavn Langnes.

De jobber nå på spreng i SAS for å ombooke flygninger. I alt ble 500 SAS-passasjerer rammet av kanselleringer torsdag og fredag ved Tromsø lufthavn Langnes.

- Det er i utgangspunktet mange som reiser denne helgen, i og med at påsken står for tur. De fleste flyene er dermed allerede fullbooket, sier Kildalsen.

- Kan bli bedre

Fredag var det mange frustrerte SAS-passasjerer på Tromsø lufthavn Langnes. De etterlyser bedre informasjon fra flyselskapet.

- Vi har sendt ut informasjon så fort vi har hatt noe å informere om. Det gjør vi fortløpende. I dag har vi ikke hatt noe nytt å melde med lange mellomrom. Da har ikke passasjerene hørt noe heller. Det er klart at vi alltid kan bli bedre på å informere, sier Kildalsen.

68 tok buss

68 passasjerer valgte å sette seg på to busser SAS satte opp til Oslo fredag ettermiddag.

- SAS satt også opp busser til Oslo fra Alta og Bodø. Dette er ikke første gang vi setter opp buss for fly. Det ble også gjort da flytrafikken ble lammet av askeskya fra Island i 2010, sier Kildalsen.