Ronny Frantzen, vaktleder i Norsk Folkehjelp opplyser til iTromsø at et turfølge på elleve personer søndag måtte få hjelp for å komme seg ned fra fjellet i Nord-Lenangen

En person er skadd.

- Det er snakk om ansiktsskader, og mulig armbrudd, sier Frantzen.

Norsk Folkehjelp Lenangen rykket først ut til stedet med et redningsmannskap på åtte personer og fire snøskutere.

- Vi ble varslet av politiet om aksjonen, sier Frantzen og legger til:

- Hun jeg snakket med hørte at turfølget snakket et annet språk. Det kan derfor være snakk om et utenlandsk turfølge, sier Ronny Frantzen.

Klokken 17 forteller han at de har fått kontroll på den skadde personen, og er på vei ned fra fjellet for å møte ambulanse.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy-Tore Meyer bekrefter situasjonen.

- Det var en hendelse som ble meldt hit rundt klokken 14.30, da det var et skifølge oppe ved Russelvfjellet i Nord-Lenangen der en skiløper hadde falt og pådratt seg skader, sier Meyer.

Det er snakk om mindre skader, men smerte og ubehag gjorde bistand nødvendig.

- Ambulanse har vært plassert ved hovedveien i Russelv, og Norsk Folkehjelp sendte opp mannskap for å hente skiløperen, sier Meyer.

Han ønsker å rose Norsk Folkehjelp for deres innsats.

- Vi har fått utmerket god respons fra Norsk Folkehjelp, og i dette området er det begrenset med ressurser. Det er fint med folk som stiller opp, sier Roy-Tore Meyer.

Ronny Frantzen i Norsk Folkehjelp forteller klokken 18.30 at aksjonen gikk bra, og pasienten ble overlevert til ambulansen som kjørte videre til sykehus.