På listen over de 50 butikkene som Coop har avtalt å selge til Norgesgruppen, er Rimi Hamna å finne. Norgesgruppen har blant annet kjedene Spar, Joker, Kiwi og Meny, men hva som vil dukke opp i Rimi-lokalene når forhandlingene er ferdige, er ennå uklart.

– Vi har ennå ikke kommet til enighet, men diskusjon pågår. Akkurat nå er det påskeferie, men vi får se hva vi kommer frem til etter det, sier regionsdirektør for nord, Trond Enger.

Nord-Norge først

Det er tatt en beslutning om at Rimi- og ICA-butikker skal omprofileres til Coop-kjeder. Coop har fått tillatelse til å overta de rundt 550 butikkene tilhørende selskapet Ica Norge, som Rimi-kjeden er en del av.

Konkurransetilsynet har godkjent oppkjøpet, under forutsetning av at Coop selger 93 butikker til Bunnpris og Norgesgruppen.

– I all hovedsak vil Ica-butikkene bli til Coop Mega eller Coop Extra, mens Rimi-butikkene stort sett vil endres til Coop Extra Prix. Det er noen unntak, men det er sånn hovedregelen tilsier at det blir, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop. Hun kan imidlertid ikke si noe mer kontret om hvilke Tromsø-butikker som vil få hvilke navneendringer.

– Vi begynner arbeidet med omprofileringen allerede nå, men det er en del som skal på plass. I tillegg kan vi ikke være overalt på en gang, og siden dette er arbeid som tar tid, vil vi holde på en stund, sier Paus.

Mye arbeid

Både før sommeren, til høsten og neste år skal areidet med omprofileringen pågå, og etter planen skal endringene i Nord-Norge tre i kraft tidlig i prosessen.

– Det har blant annet med planlagt lagernedleggelse i Narvik å gjøre. Alt er selvsagt med forebehold om godkjenning fra konkurransetilsynet

Paus og Coop er klare over at ICA har gått med tap, men er ikke redd for at det skal fortsette når de overtar.

– Det er flere grep som skal tas, både på innkjøpssiden, logistikken og med tanke på synergieffektene. Her er det med andre ord litt som skal gjøres, sier Paus.