Er du usikker på hva du kan finne på og hvor du møter åpne dører i Tromsø i påsken?

Visit Tromsø har på sine nettsider laget en omfattende oversikt over hva som holder åpent i påsken og hvor du vil bli møtt med stengte dører.

Restauranter og bilutleie

Påskeoversikten inneholder severdigheter, diverse aktiviteter, overnatting og hoteller, shopping, restauranter og kafeer, barer og bilutleie.

Se hele den omfattende oversikten her!

Daglig leder i Visit Tromsø, Trond Øverås, forteller at oversikten er lagd for å gjøre det enkelt for de som velger å komme til Tromsø i påsken.

- Vi har satt opp oversikten som en service til de som besøker byen. Det er rett og slett for at folk enkelt skal finne ut av når det er åpent og hvem som har åpent.

Flere turister enn før

Øverås sier de har merket en økning av turister i påskeperioden.

- Tromsø er ikke en typisk påskedestinasjon, men vi ser at interessen øker også for å komme til Tromsø i påsketider. Jevnt over har vi sett en økt interesse for forlengelse av nordlig-sesongen fra det utenlandske markedet, og det er jo veldig positivt, sier Øverås.

Påsken 2015: Del dine påskebilder med oss!

Vil ha liv og røre

Utested-gründer Pål Einar Eilertsen, som representerer både Kaffebønna og Casa Inferno, håper på liv og røre i sentrum også i påsken.

- I fjor hadde Kaffebønna åpent bare på Stortorget, men vi merket så stor trafikk at vi i påsken i år også holder åpent på Strandtorget. Det er jo mange påsketurister i byen, men også de som kommer hjem til Tromsø i påsken trenger et tilbud, sier Eilertsen.

Han synes det er rart at ikke flere holder åpent.

- Jeg registrerer jo at det er veldig mange som holder stengt nettopp av den grunn at de mener det er lite å gjøre, og det forstår ikke vi.

For Eilertsen er det viktig å ha et tilbud også i påsken.

- Jeg har vært mange påsker i Tromsø, og det er akkurat det som er, at når man først er i byen så ønsker man jo at det ikke skal være fullstendig øde i sentrum. Personlig ønsker jeg at det er litt liv og røre i sentrum også i påsken.

LES DEBATTINNLEGG OM "PÅSKEBYEN TROMSØ": Hva skjer i Tromsø i påska? Ingenting.

Fotballpåske?

Også utestedet O'Learys holder åpent i påsken. De har tro på godt besøk påskeaften.

- Vi har store forventninger til påskeaften. Det er masse engelske fotballkamper i helga, sier Ness.

Når går skibussen?

Hvis du heller vil ut og gå på ski i påsken, har Troms fylkestrafikk også i år satt opp skibussen.

Skibussen påsken 2015: Skjærtorsdag (02.04), Langfredag (03.04), Påskeaften (04.04) samt 1. og 2. påskedag (5-6.04).

Avgang fra Prostneset til Snarbyeidet klokken 09:10 og avgang fra Prostneset til Tønsvik/Steinnes snuplass klokken 11:10.

Sjekk skiløypene

Et annet lite tips til alle skiinteresserte, er å holde seg oppdatert på tilstanden til alle kommunens skiløyper.

Det kan du gjøre på nettsiden skisporet.no. Via nett eller app kan du følge med på når og hvor Bydrift har tråkka skiløyper.

SKIBUSSEN: Skibussen til Snarbyeidet og til Tønsvik går også i påsken. Foto: Henrik Romsaas