Som 19-åring forlot Andreas Ingebrigtsen Tromsø til fordel for en reporterjobb i hovedstaden. Der skulle det etter hvert vise seg at han ble værende.

– Jeg har jobbet i TV 2 i 10 år - det er hele mitt voksne liv. Bare det å tenke på at man skal gjøre noe nytt føles veldig rart, men jeg gleder meg til å starte i Norges Sjømatråd, sier Ingebrigtsen, som hadde sin siste vakt hos TV 2 i går.

Savner Tromsø

Årsaken til at Ingebrigtsen nå takker for seg er et tilbud han har takket ja til i Norges Sjømatråd.

– Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å bo i Tromsø igjen og da sjømatrådet lyste ut stillingen var jeg ikke i tvil om at jeg skulle søke. Det er en veldig spennende jobb. Jeg har savnet Tromsø og det skal bli godt å flytte hjem, sier 31-åringen.

Med unntak av noen vikariater i TV 2 Tromsø, har det gått 12 år siden han sist bodde i hjembyen. Han har tidligere vært innom både iTromsø, VG og Forsvarets mediesenter.

Nye utfordringer

– Jeg kommer til å savne menneskene jeg jobber sammen med. Det er så mange flinke og flotte folk i alle ledd av organisasjonen, så arbeidsmiljøet og den spennende hverdagen kommer jeg absolutt til å savne. Jeg har fått oppleve utrolig mye og møtt masse fascinerende mennesker gjennom jobben i TV 2. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Ingebrigtsen.

Samtidig gleder Tromsø-gutten seg til nye muligheter når han vender hjem.

– Det er mange før meg som har gått fra journalistyrket til å jobbe med informasjonsarbeid, og jeg tror det blir interessant å være på den andre siden, avslutter Ingebrigtsen.