Tirsdag var siste frist for å levere inn lister til høstens kommunevalg. Og ved fristens utløp var det 11 lister som hadde kommet inn til Tromsø kommune.

Mest spenning var det knyttet til utbryterlisten fra Senterpartiet, By- og landlista. Den nydannede listen, med Ann-Sissel Enoksen i spissen, jobbet hardt inn mot tidsfristen for å få nok underskrifter og klarte det med glans.

– Når vi leverer denne listen, skriver vi historie, sa Ann-Sissel Enoksen da listen var i havn.

Fylt opp

Kun fire partier har fylt listen med maks antall kandidater, som er 49. Det er Arbeiderpartiet, Venstre, Høyre og SV. Frp stiller med 41 kandidater.

At det er kommet en ny liste i Tromsø tror Ole M. Johansen, leder av valgkomiteen i Frp, kan få litt å si inn mot valget.

– Ja, den blir nok å stjele litt stemmer fra både Arbeiderpartiet, Senterpartiet og kanskje Kystpartiet. Selv håper vi selvsagt å bli størst mulig, samtidig som Høyre også blir stor nok til at vi kan fortsette å styre Tromsø etter valget, sier Johansen.

Litt å gjøre

Han ser viktigheten av å komme godt i gang med valgkampen.

– Det er jo en kjensgjerning at vi ikke har hatt de beste meningsmålingene, verken nasjonalt eller lokalt. Så det er et stykke jobb å gjøre, sier Johansen.

Det var for øvrig 11 lister som stilte til valg i Tromsø i 2011 også. By- og landlista har kommet til, mens Norges Kommunistiske Parti ikke stiller i 2015.

Disse stiller til valg i Tromsø:

Arbeiderpartiet

By- og landlista

Fremskrittspartiet

Høyre

Kristelig Folkeparti

Kystpartiet

Miljøpartiet de Grønne

Rødt

Senterpartiet

Sosialistisk Venstreparti

Venstre

Ole M. Johansen mener annonsene overdriver trafikkproblemene i Tromsø. Selv vil han aldri gå med på noen rushtidsavgift. Foto: KNUT JENSSEN
TOPPKANDIDAT: Kristian Støback Wilhelmsen (H) Foto: Ronald Johansen
TOPPKANDIDAT: Ingrid Marie Kielland (SV) Foto: Christer Pedersen
TOPPKANDIDAT: Jens Ingvald Olsen (Rødt)