- Onsdag har vært ganske hektisk. Vi har forsøkt å komme i mål med reperasjonen av storheisen, forteller ansatt i Tromsø alpinsenter, Jesper Løvstad.

- Klokken halv tre i dag var vi ferdige. Det har vært tre lange dager, fortsetter han.

Les også: Dette været kan du forvente deg i påsken.

Vendehjulet

Det er vendehjulet på toppen av heisen som har vært problemet.

- Det var et lager som hadde gått inne i kjernen på vendehjulet. Hele hjulet måtte fysisk ned, fraktes til Tromsø Skibsverft og så måtte vi jekke det på plass igjen i morges, forteller han.

- Hva hadde det betydd for Tromsø alpinsenter dersom dere ikke fikk heisen til å fungere i dag?

- Det er ingen tvil om at folk flest vil komme seg lengst mulig opp på fjellet, så denne heisen er jo trekkplasteret, forteller han.

Les også: Påsketips fra A til Å.

Mye folk

Løvstad har vært såpass travelt opptatt med storheisen, at han ikke har fått sjekket hvordan påskeværet blir.

- Men når det er fine dager er det masse folk som kommer og benytter seg av tilbudet vårt. Blir det godt vær påskedagene kan det godt være tusen mennesker her, og det er vi klare for!

Onsdag hadde Sara Støback-Arthur (5) og Noah Støback-Arthur (3) tatt turen til Tromsø Alpinsenter sammen med pappa Kim Daniel Arthur.

- Vi har kjørt slalåm i en time! Å kjøre ski er det artigste her, mener Sara.

- Jeg synes det artigste er å drikke kakao, legger Noah til.

- Jeg har lyst til at vi skal dra hit hver dag i påsken, men det kan vi ikke, for vi skal på hytta, fortsetter Sara.

STRESS: De ansatte i Tromsø Alpinsenter har i tre dager stresset over en feil på storheisen. Nå er den fikset. Foto: Håkon Steinmo
PÅSKEKOS: Noah og Sara Støback-Arthur hadde kjørt slalåm i en time. Da var det på sin plass med litt kakao og appelsin. Foto: Håkon Steinmo
GJESTER: Dersom det blir godt vær påskedagene regner ansatt Jesper Løvstad med at det kan komme opp mot 1000 gjester til anlegget. Foto: Håkon Steinmo