Søndag segnet den profilerte musikeren om på utestedet Kaia hvor han hadde samlet venner i musikermiljøet til en uformell påskejam. Tirsdag gikk han bort omgitt av familie og venner.

– Roy var knutepunktet i byens musikermiljø. Det var han som samlet oss til jammekvelder, møljekalas og lutefiskaftener. Roy var til stede hele tiden, sier Oddbjørn Mikkelsen, en av hans mange medmusikanter som nå sliter med å forstå hva som har skjedd.

Hengitt til musikken

Roy Bjørnar Stenersen, som var hans fulle navn, vokste opp på Øksnes i Vesterålen og markerte seg tidlig som en dyktig gitarist. Den ferdigheten holdt han ved like gjennom hele sitt liv, et liv som har vært dedikert til musikk. Hans siste spillejobb fant sted på lørdag da han sto på scenen i Skibotn. Sammen med ham sto blant andre Lasse Ingebrigtsen.

– Jeg er sjeleglad for at vi fikk et slikt godt minne og det var en stor ære å få være til stede. Det var jo ingen som kunne ane at det var siste gangen, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Både Mikkelsen og Ingebrigtsen understreker Stenersens betydning for byens musikermiljø.

– Roy var en pådriver for nesten alt som skjedde i miljøet. Han er uerstattelig, fortsetter Ingebrigtsen.

Stenersens siste initiativ skulle vise seg å bli søndagens påskejam. I forkant av denne hadde han stått på for å samle flest mulig av sine venner.

Bestevenn

– Det føles uvirkelig at vi hadde sluppet ham av bandbussen bare noen timer i forveien og så fram til å spille med ham senere på kvelden, sier Ingebrigtsen.

Slik skulle det altså ikke gå da Stenersen falt om før jammen kom i gang.

– Han Roy var unik og han hadde verdens største hjerte. Fikk du han som venn mistet du ham aldri, sier Mikkelsen.

– Og alle som hadde Roy som venn følte at han var en av deres beste venner, legger Ingebrigtsen til.

Ingebrigtsen var en av flere som fikk anledning til å si farvel da Stenersen lå på det siste på UNN. Torsdag arrangeres det minnestund for Roy Stenersen på sykehuskapellet ved UNN klokka 13.