Arild Karlsen og moren Åse Lian har bedt kommunen om hjelp i kampen mot entreprenørfirmaet. I snøsmeltingen er vanninntrengingen større enn noen gang. Det gjør at skadeomfanget øker.

Ber om tilsyn

I et brev til byggesakssjef Laila Falck ber Åse Lian om at kommunen sender sine fagfolk slik at de med selvsyn kan se hva byggefirmaet har gjort.

– Huset er fint utvendig, men det lekker som en sil. Det har ført til at min leilighet i første etasje er i ferd med å få de samme skadene som i nydelen. Vegger og tak på kjøkkenet er fulle av vann, sier Lian.

Må rives

Nå frykter mor og sønn at hele huset må rives. Det til tross for at eierne til enhver tid har hatt et 20-tall bøtter stående for å samle opp vann.

– Vi har vært i kontakt med Forliksrådet, men saken er for stor og komplisert for dem. Derfor tror jeg tvisten med Optimale Consult AS havner i retten, sier Arild Karlsen som har engasjert advokat Bjørn Jakobsen i kampen mot Johannes Fagerli.

Et mareritt

Åse Lian og Arild Karlsen betegner hele situasjonen som et stort mareritt. I verste fall frykter de at hele bygget må rives – blant annet fordi det på kaldloftet florerer av muggsopp.

Mor og sønn sier at de valgte Optimale Consult og Johannes Fagerli fordi han var nabo. De sjekket også selskapets referanser og følte at de var på trygg grunn da kontrakten ble underskrevet.

Står maktesløse

For å avdekke feil og mangler, måtte Karlsen leie inn en byggeteknisk ingeniør. Da rapporten forelå, ble også advokat engasjert. Det endte med stoppordre – både hva utbetalingen og arbeid angår.

– Da Fagerli og hans mannskaper startet arbeidet, fikk vi til stadighet høre om uheldige episoder byggefirmaet hadde vært involvert i. Og det gikk ikke lange tiden før vi fikk føle det samme på kroppen, sier Åse Lian og Arild Karlsen som føler seg maktesløse i den situasjonen som er oppstått.

Vurderer tilsyn

I en kommentar sier Laila Falck at hun ikke kjenner saken i detalj.

– Men jeg skal sende hele sakskomplekset til vår tilsynsavdeling. Om de finner det nødvendig å opprette sak, vil vi forfølge forholdet, sier byggesakssjefen.

iTromsø har gjort flere forsøkt å få Johannes Fagerli i tale. Han har ikke svart på våre henvendelser. Men på et tidligere tidspunkt uttalte entreprenøren at også han har engasjert advokat for å sikre sine interesser i tvisten med huseieren.