Hella: Da de to entusiastene for to år siden startet opp driften av Hellastua på Kvaløya var det ingen aktivitet på stedet. Etter å ha søkt om tillatelse til å drifte hos Tromsø kommune, kom de i gang med å bygge drømmen.

– Planen var å gjøre Hella levende igjen. Det er mye hardt arbeid for bare to, men nå går det ganske bra, forteller Cyril Millet.

Valgte Tromsø

Han er kokk, og hun driver restauranten og tar seg av bookinger av sovested og festlokaler. Etter 20 år der Cyril reiste verden rundt, var Carole lei av å sitte hjemme og vente. Så da fant ekteparet ut at de måtte finne et sted de kunne oppdage sammen; og valget falt på Tromsø og Kvaløya.

– Det kan bli ganske travelt. Noen dager har vi opp mot 150 besøkende i restauranten, men vi liker det, og det er en fantastisk mulighet til å møte nordmenn.

Les også: Historiefortelling på Hella

Travelt

De fleste besøkende er lokale Tromsøfolk.

Turistene som kommer til Hella, er der som regel for å benytte muligheten til å leie overnattingssted.

– Nå utvider vi åpningstidene ut mai, og holder åpent både lørdag og søndag, sier Millet.

– Og i tiden som kommer skal vi også ha flere bryllup og konfirmasjonsselskaper her ute.

Les også: Starter nytt nordlyskonsept

Hint av Frankrike

Hella er et historisk Nord-Norsk sted – men ekteparet Marchand har gitt det en smak av Frankrike. Selv om noen norske spesialiteter som lapskaus, fårikål og karamellpudding har vært på menyen, går det mer og mer i det franske kjøkken.

– Jeg lager alt av mat og desserter for hånd her ute, og det er morsomt for meg å se at maten likes av norske ganer.

SAMARBEID: Cyril Millet og Carole Marchand drifter Hellastua. Fra nå og ut mai vil de utvide åpningstidene til å gjelde både lørdag og søndag for besøkende. Foto: David
PYNT: Cyril Millet danderer en av dessertene som serveres på Hellastua. Foto: David